Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Potrebni čuvari svjetla na igralištu

Autor: Anita Ćustić

03.03.2010. 23:00
Potrebni čuvari svjetla na igralištu

Foto: Adam VIDAS



Problem je privremeno otklonjen, ormarić je popravljen, no ubrzo je ponovno razbijen, pojasnila je Ivana Dadić, naglasivši da je potom rasvjeta potpuno isključena, a odlučeno je da će tako i ostati sve dok se ne nađe netko tko će o njoj brinuti


Stanovnici obližnjeg, relativno novog, malonogometnog igrališta na Smiljevcu ovih su dana izrazili negodovanje zbog višemjesečnog nedostatka rasvjete na tom području. Naime, kako navode građani koji često provode vrijeme na ovom igralištu, od prije dvije godine kada je ono otvoreno pa sve do prosinca ove godine sve je savršeno funkcioniralo. No struja je, kako kažu, odjednom bez ikakvog upozorenja isključena i od tad je ovo igralište bez rasvjete.
– Rasvjeta je konstantno radila sve do dana prije Badnjaka, kada je odjednom isključena bez ikakvog objašnjenja. Osim malog nogometa koji su naši mladi tamo redovito igrali, tamo je i boćalište, a sada smo svi ostali u mraku, kazao je Mladen Kamber, stanovnik Smiljevca, istaknuvši da je i sam zvao u Grad u želji da riješi ovaj problem, a nadležni su mu, kako kaže, pojasnili da je rasvjeta isključena zbog recesije.
On je, kako kaže, tada obišao i druga igrališta u gradu i uvjerio se da na svima rasvjeta funkcionira pa mu je nejasno zašto se štedi isključivo na smiljevačkom igralištu.
No, kako pojašnjavaju u Gradu, ovdje se ne radi o problemu uzrokovanom aktualnom financijskom krizom, nego o tehničkim poteškoćama.
– Na igralištu je bio ormarić za rasvjetu u kojemu je “tajmer” za regulaciju paljenja i gašenja svjetla, no on je nakon nekog vremena razbijen i uništen. Nakon toga, problem je privremeno otklonjen, ormarić je popravljen, no ubrzo je ponovno razbijen, pojasnila je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol u Gradu Zadru, naglasivši da je potom rasvjeta potpuno isključena, a odlučeno je da će tako i ostati sve dok se ne nađe netko tko će o njoj brinuti.