Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U Biogradu će kasniti plaće

Autor: Jelica Farkaš

03.03.2010. 23:00
U Biogradu će kasniti plaće


Gradonačelnik Ivan Knez izvijestio je o stanju u gradskoj upravi, točnije gradskoj blagajni, kazavši da se proračun puni znatno slabije od očekivanja te će slijedom toga i plaće djelatnika i djelatnika ustanova čiji je Grad osnivač morati pričekati
Na sjednici gradonačelnika i suradnika održanoj u biogradskoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Ivan Knez izvijestio je o stanju u gradskoj upravi, točnije gradskoj blagajni, kazavši da se proračun puni znatno slabije od očekivanja te će slijedom toga i plaće djelatnika i djelatnika ustanova čiji je Grad osnivač morati pričekati. Kašnjenje plaća nije jedini problem, jer i gradska tvrtka Bošana ima poteškoća budući da je kupila kante za otpad koje je morala platiti, a korisnici ih još nisu platili. Ovih dana kada se uklanjaju kontejneri s javnih površina svako će domaćinstvo morati imati kante za komunalni otpad, i to sve vrste otpada, što bi uz novi način plaćanja odvoza čime bi se postigli bolji komunalni i ekološki efekti.
Na sastanku je iznesen i prijedlog odluke o imenovanju Povjerenstva za izradu prijedloga pravilnika o kriterijima za kupnju stanova iz programa društveno poticane stanogradnje na području grada Biograda. Ovaj prijedlog naći će se pred vijećnicima GV, kao i zaključak o davanju mišljenja na prijedlog odluke o osnivanju odbora za pripremu i organizaciju 59. svjetskog natjecanja orača u RH 2012. godine te imenovanju njihovih predsjednika i članova. Isto tako nazočni su upoznati s davanjem mišljenja na prijedlog odluke o imenovanju vijeća za dodjelu koncesijskih odobrenja te mišljenja na prijedlog rješenja o imenovanju ravnatelja Gradske knjižnice i Zavičajnog muzeja Biograd na Moru. Gradonačelnik Ivan Knez iznio je i Odluku kojom je izabran najpovoljniji ponuditelj za nabavu 15 računala. Cijena spomenutih računala iznosi 72.000 kuna, a služit će za potrebe građana, točnije članova udruga, te će korištenje biti besplatno. Tijekom ljetnih mjeseci planira se također ljetna škola za mlade, računalne početnike.