Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Djeca vole glazbu i pokret

03.03.2011. 23:00
Djeca vole glazbu i pokret


Pedagozi i psiholozi odavno su ukazali na činjenicu da djeca najbolje i najzabavnije uče uz pjesmu. Na tom tragu je i radionica “Pjesmice za najmlađe uz pokret i gitaru” održana u utorak u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar. Radionice su vodile Dijana Miočić i Marija Ivanković koje već imaju iskustva s takvim radionicama i radom s djecom. Naime radionice ovog tipa održavale su se i do sada, a i ovaj susret upriličen je na zahtjev zadovoljnih roditelja. Iako je radionica održana u okviru radionica za najmanje pjesmice su utorak pjevali mališani od godine dana pa do sedam godina.
– Djeca vole glazbu i pokret i na taj način puno lakše uče. U toj dobi jako im je teško sjediti i raditi mirno. Ujedno te pjesmice su prepune sadržaja, djeci je lakše usvajati pojmove kroz pjesmu. I pokret sam po sebi dobar je za djecu, pogotovo ovi fini pokreti s prstićima koji su važni za razvoj govora jer je dokazano kako je fina motorika povezana s centrima za govor u mozgu, objasnila je jedna od voditeljica radionice Dijana Miočić. Također je istaknula kako je cilj ovih radionica potaknuti mame da i same smišljaju pjesmice za svoju djecu.
Za sve one koji nisu stigli na ovu radionicu imat će prilike već za nekoliko mjeseci posjetiti iduću. Naime ove radionice i do sada su se održavale svakih nekoliko mjeseci, a s obzirom na velik interes roditelja održavat će se i dalje.