Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nema karnevala bez karnevalića

03.03.2011. 23:00
Nema karnevala bez karnevalića


Osamstotinjak djece vrtićkih uzrasta krenulo je jutros s Obale kneza Branimira u defile gradom na još jedan tradicionalni Karnevalić 057. Šarena povorka počela se okupljati već u 9.30 sati ujutro nakon čega je trinaest maškaranih grupa krenulo preko mosta do glavnog zadarskog trga gdje na glazbenom punktu pred građanima održano prvo predstavljanje. Kolonu su predvodili bilobriški zečići iz šešira iza kojih su slijedila sunca i mjeseci dječjeg vrtića Bokanjac. Bilo je tu i malih pajaca, a jedan žablji zbor pristigao je i iz dječjeg vrtića Grigora Viteza. Zbog zabrane prometovanja starom jezgrom bez svojih motora ovaj puta trgom su prodefilirali motoristi s Voštarnice.
– Mi smo ekipa što na motorima brije. Zovemo se Beštije! – poručili su najmlađi fanovi tog moto kluba. Iza njih uslijedile su šahovske figure iz dječjeg vrtića Vruljica, a pravu grupnu masku osmisle su odgojiteljice i djeca iz dječjeg vrtića Jadran. Drevni Egipćani su tako osim svojih faraona doveli i jednu pravu-pravcatu piramidu. Bilo je tu i leptirića iz Smiljevca, ali i miševa i mačaka iz Cicibana. Bića iz Mastograda pristigla su iz Jazina, a trgom su doslovce projurili puževi iz dječjeg vrtića Duga.
Bilo je i gostovanja, pa je tako Zadar posjetila i maska „Morsko dno” sastavljena od školjkica i zvjezdica iz Sv. Filipa i Jakova, a gradom su prodefilirale i „biograjske patkice”.
Veliko finale za maškarano mnoštvo održalo se na zadarskom Forumu gdje su se male maškare imale prilike zabavit uz glazbu ali i uz okrjepu. Djeca su imala prilike osnažiti se uz krafne i sokove, ali i pogledati nastupe pojedinih grupa. Na pozornicu je prvi hrabro skupio žablji zbor, a na zvukove istočnog melosa zaplesali su i egipčani. Koreografiju na „Malu sirenu” izvelo je i „Morsko dno”, a glazba i ples potrajali su do kasnih jutarnjih sati.