Uređenje rive, groblja, crkve...

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Tomislav JERAK
Cijela novigradska riva sada je obnovljena, a slijede završne "finese"

U sva tri mjesta na području općine Novigrad, u Novigradu, Pridragi i Paljuvu, u tijeku su razni radovi i pripreme za buduće projekte.

Kako kaže načelnik Joso Klapan, u Novigradu se završava treća faza izgradnje kanalizacijskog sustava, što se odnosi na područje iznad plaže.

Kanalizacijski sustav

- Da bi se cijeli sustav priključio na uređaj za pročišćavanje, očekujemo početak radova na spajanju cjevovoda na uređaj i izgradnju još 500 metara produženog ispusta u more. Kroz 10 - 15 dana trebali bi se potpisati ugovori, nakon čega će započeti radovi koji bi trebali trajati oko mjesec dana. Nakon toga slijedi tehnički pregled, govori Klapan, dodajući da su kuće na rivi već spojene na kolektor koji sad ima privremeni ispust.

Nakon toga slijedi četvrta faza izgradnje kanalizacijskog sustava koja se odnosi na naselja Crnopalj i Draga te područje oko bivše tvornice Kondol.

- Za projekt četvrte faze trenutačno se ishodi građevinska dozvola, a namjeravamo ga nominirati za sredstva iz europskog fonda IPARD po mjeri 301. Kuće u ovim naseljima će se spojiti na kolektor kod zgrade Općine, priča Klapan.

Cijela novigradska riva je sada obnovljena, a slijede završne 'finese'. Slijedi rekonstrukcija cijele prometnice kroz mjesto, postavljanje parkirnih mjesta i sustava odvodnje oborinskih voda na prvom dijelu rive te uređenje parkirališta na trgu Pod lipan.

- Prikupili smo ponude za izvođača radova i one su trenutačno na evaluaciji Općinskog vijeća. Namjeravamo te radove završiti do 1. lipnja kako bi sve bilo spremno za turističku sezonu. Nadam se da ćemo i uspjeti, kaže Klapan.

Što se tiče Pridrage, završeno je hortikulturno uređenje pridraškog groblja.

Novo naselje u Paljuvu

- Tamo bi trebala biti mrtvačnica i dok se čeka dozvola za mrtvačnicu, obavit će se pripremni radovi. Radi se o zemljanim radovima i uređenju parkirališta da se izbjegnu prometni čepovi koji se ondje stvaraju u vrijeme sprovoda. Osim toga, paralelno završavamo izgradnju cjevovoda za naselje Ćuskijaš i urbanistički plan Ćuskijaš - Vrulja. Dovršava se još nekoliko projekata u Pridragi, a vezani su za dogradnju škole, uređenje obalne prometnice..., priča Klapan.

U Paljuvu je u tijeku izgradnja dugoočekivane mjesne crkve, koja je započela u prosincu.

- Zemljani radovi su završili, trenutačno su tijeku betonski radovi, postavljanje armature na temeljima. Uz to, u pripremi je objava natječaja za izgradnju spojnog cjevovoda Smilčić - Paljuv. Projekt je ušao u program Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskih voda tako da su za njega osigurana sredstva, a Općina trenutačno ishoduje dozvole. Očekuje se skoro objavljivanje natječaja za taj projekt, najavljuje Klapan, dodajući da je u izradi i projektna dokumentacija za provođenje struje, vode i telefona u novo naselje u Paljuvu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno