Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kupres za pamćenje!

Autor: Z L

03.03.2013. 23:00
Kupres za pamćenje!


Nakon ručka i kratkog odmora neki učenici su prvi put stali na skije, dok su neki kao pravi profesionalni skijaši, već prvi dan preletjeli crne staze Kupresa


Kao i svake godine, učenici Privatne osnovne škole Nova i ove su se zime uputili u snježnu Bosnu i Hercegovinu na Kupres. Nakon dugog iščekivanja, 18. veljače, učenici viših i nižih razreda su zajedno sa svojim profesorima stigli u hotel “Adria Ski”. Nakon ručka i kratkog odmora neki od učenika su prvi put stali na skije, dok su neki kao pravi profesionalni skijaši, već prvi dan preletjeli crne staze Kupresa. Svi su bili sretni i zadovoljni svojim profesorima skijanja i grupama. Zabave nije manjkalo. Naravno, oni najbolji mali skijaši hvalili su se svojom naprednom grupom skijanja i svojim skijaškim mogućnostima. Neki učenici su ove godine prvi put stigli na skijanje sa svojim razredom, no neki već dugi niz godina imaju brojne lijepe uspomene na Kupres i skijanje sa svojim prijateljima. Ipak, nemojte misliti da smo mi svo vrijeme na Kupresu proveli skijajući i zabavljajući se. Naime, nakon snježnih radosti imali smo nastavu koja se uglavnom svodila na temu zdrave prehrane. Jedan dan smo slušali prezentaciju o zdravoj i raznolikoj prehrani, te smo rješavali kvizove na tu temu.
Piramida zdrave prehrane!
Drugi dan smo svi zajedno izrađivali piramidu zdrave prehrane na stranim jezicima, dok su treći dan učenici sedmih razreda svima prezentirali svoje prezentacije o tradicionalnim jelima svijeta, Europe i Hrvatske. Tako su učenici mogli čuti korisne informacije o glavnim namirnicama i prepoznatljivim jelima za određena područja. No, kasnije su na njihovo iznenađenje, sedmaši dobili niz zadataka iz matematike.
Jednoga smo popodneva nakon jutarnjog skijanja krenuli na snijeg gdje smo se sanjkali i grudali s profesorima. Svi smo se jako zabavili i ismijali, ali nažalost bilo je i onih koji su se razboljeli. Nakon što su neki proskijali, a neki usavršili i popravili svoje skijanje u četvrtak je na red došlo natjecanje iz skijanja. Svi su bodrili svoje prijatelje, ali i profesore koji su se također natjecali. Navečer je bila disco večer kada su profesori skijanja svojim malim skijašima dijelili diplome i zajedničke fotografije. Ipak, samo oni najbolji dobili su zaslužene medalje. U petak 22.veljače došlo je vrijeme za odlazak u Zadar. Neki su jedva dočekali zagrliti svoje roditelje, no neki su ipak još malo htjeli ostati na Kupresu, zabavljati se s prijateljima i smijati skijaškim padovima. Bilo je to lijepih i veselih pet snježnih dana, no kako se kaže: “Najljepše je kod kuće”.
Ana Šarić, 7.a razred (Mentorica: Martina Jelenković)