Stalni stanovnici za, vikendaši protiv izgradnje

Slika korisnika admin
Neki strahuju da bi izgradnjom centra Silba mogla "izgubiti svoj čar"

Nedavno predstavljanje projekta izgradnje Hrvatskog olimpijskog centra Silba od strane predstavnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Zagrebačkoga športskog saveza (ZŠS) i tvrtke Centar d.o.o. koja je u vlasništvu Saveza, izazvalo je različite reakcije Silbenjana na facebook profilu tamošnjeg Mjesnog odbora.

Olimpijski centar trebao bi se sufinancirati povlačenjem sredstava iz fondova Europske unije, te bi u svrhu adekvatne pripreme sportaša i obuke sportskih kadrova zamijenio Sportski centar na otočiću Badija kod Korčule. Izgradnja je planirana u uvali Sotorišće na prostoru Omladinskog hotela Mirta i pripadajućeg sportskog kampa koji su u vlasništvu Zagrebačkog športskog saveza i kojima upravlja tvrtka Centar d.o.o., a ulaganja se, prema planovima, odnose na izgradnju polivalentne sportske dvorane, teretane, bazena, sportskih terena na otvorenom, smještajnih, kongresnih i ugostiteljskih kapaciteta.

- Načelno govoreći, stalni stanovnici su za Centar, a vikendaši protiv, ali to je samo ono što mogu zaključiti iz osobnog kontakta s ljudima i komentara na facebook profilu jer do javne rasprave još nije došlo, komentirala je predsjednica MO Silba Ana Lukin napominjući kako se dosadašnji komentari mještana temelje samo na informacijama o projektu koje su mogli saznati iz medija, s obzirom da predstavnici investitora još uvijek nisu projekt predstavili Silbenjanima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno