Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Rotarijanci pomažu slijepim i slabovidnim

03.03.2014. 23:00
Rotarijanci pomažu slijepim i slabovidnim


Ohrabreni prošlogodišnjim uspjehom maskenbala Rotary kluba Zadar, zadarski rotarijanci potrudili su se i ove godine, održavši veliki humanitarni maskenbal prošle subote u zadarskom Arsenalu.
Arsenal je tako nakratko bio dom šeika, čarobnjaka, prinčeva, princeza, gejši i kraljica…. Maske su i ove godine bile živopisne i nadahnute.
Osim dobre zabave koju rotarijanci uvijek znaju pripremiti, ovogodišnjim maskenbalom ostvaren je i značajan doprinos odnosno pomoć zadarskoj Udruzi slijepih i slabovidnih osoba.
Ova hvalevrijedna akcija ostvarena je iznimnim zalaganjem zadarske rotarijanke dr. Nikoline Basioli koja je željela senzibilizirati javnost prema osobama s invaliditetom.
Zadarska Udruga slijepih i slabovidnih osoba postoji već 60 godina i najstarija je udruga u Hrvatskoj. Iznimno je uspješna u svom radu i jedina je u Hrvatskoj koja je zaposlila sve svoje radno sposobne članove. Prilog Rotary kluba ova udruga će uložiti za razvijanje svojih trenutnih projekata, a to je edukacija slijepih osoba na elektroničkom pomagalu s govornom jedinicom te projekta posjeta dječjim vrtićima s namjerom senzibiliziranja najmlađih prema slijepim osobama, kazala je Irena Bajlo, predsjednica Udruge koja je i sama sudjelovala na subotnjem maskenbalu Rotary kluba Zadar.
Uz dvjestotinjak Zadranki i Zadrana koji su sudjelovali na maskenbalu i svojim prilozima kroz bogatu lutriju poduprli ovu humanitarnu akciju, značajan prilog dali su i sponzori: Euroherc, Sunturist, Ilirija, Zadarska županija, TZ Grada Zadra te Hrvatsko društvo skladatelja.
Ovo je samo jedna u nizu akcija koje su, od svog osnutka, prije 14 godina, organizirali članovi Rotary cluba Zadar.