Sterle tražila da se vijećnici odreknu 50 posto naknade pa zaradila opomenu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
U prvom redu: Elvira Sterle, Rade Šimičević i Marija Pletikosa

Aktualni sat 13. sjednice Gradskog vijeća obilježila je opomena HDZ-ovoj vijećnici Elviri Sterle koju joj je izrekao, također HDZ-ov,  predsjednik Vijeća, Živko Kolega.

Ona je inzistirala da se provede glasovanje o njenom prijedlogu da se  vijećnici odreknu dijela naknade u korist socijalne samoposluge.

- Imam inicijativu za gradonačelnika i sve vijećnike koje pozivam da se  odreknu 50 posto svoje naknade u korist socijalne samoposluge koju ju  teško puniti - kazala je HDZ-ova vijećnica. Kolega joj je u startu poručio  da se gradonačelnik ne može očitovati o inicijativama, a svaki vijećnik  odlučuje što će raditi sa svojom naknadom.

- Ali, to nije za aktualni sat, vi kršite poslovnik - bio je odlučan Kolega.

Sterle nije odmah prihvatila Kolegino objašnjenje kako krši poslovnik,  već je nastavila svoj zahtjev objašnjavati iz klupe zbog čega joj je on izrekao opomenu.

Nakon što njen prijedlog nije prošao vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša napustio je kratko sjednicu i vratio se s košarama namirnica za socijalnu samoposlugu i stavio ih ispred predsjednika GV Živka Kolege na  što je Kolega nakratko napustio sjednicu.

Bez opomene, ali s opaskom, u klupe se vratila još jedna HDZ-ova vijećnica, Marjana Bakmaz, koja je od dogradonačelnika zatražila neka   Grad povede računa o studentskoj populaciji i njihovoj prehrani.

- Nije gradonačelnik zadužen za sve što se događa u ovom gradu, pa  tako nema ni ingerencije nad studentskom menzom, poručio joj je Kolega.

HDZ-ovac Rade Šimičević iznio je problem parkirališta ispred Gimnazije  Vladimira Nazora i prijedlog za njegovo rješenje.

- Tražimo da se postave vrata koja su tamo već bila, zbog agresivnih  vozača koji nam ne daju mira. Imamo 2.500 učenika i moramo spriječiti  eventualne prometne nesreće. Grad je vlasnik parcele i neka zatvori parkiralište, već su nam četiri puta razbili rampu - upozorio je Šimičević, pitajući gradonačelnika i o žalbama za studentske i đačke stipendije.

Pročelnica za komunalne poslove, Ivana Vanjak, kazala je kako će riješiti problem parkirališta, a pročelnik za školstvo, Joso Nekić, iznio je  detaljne podatke o dodijeljenim stipendijama.

Na svoje su došli i vijećnici Akcije mladih, a Marko Pupić Bakrač od  Grada je zatražio točnu cijenu koštanja spomenika špini na Belafuži  i  obrazloženje zašto nije postavljen kamen. Obrušio se i na direktora KK  Zadra, Borisa Skroću, rekavši kako je "nedopustivo da je Skroće tajio vijećnicima podatke o stanju u Klubu", te da je jednako tako nedopustivo  da se slike Giuseppea  Pina Giergie nisu mogle unositi u muzej na Višnjiku, a oni imaju informaciju da se upravo to radilo.

Pročelnik prostornog uređenja, Darko Kasap, pojasnio mu je kako su  kamen iz projekta  spomenika na Belafuži izuzeli zbog skupoće. A što se  tiče KK Zadra, Kalmeta je pojasnio kako su bili obaviješteni da je Klub u  blokadi.

- Nisam smatrao bitnim da bi se o tome raspravljalo na Gradskom vijeću. Ljudi u Klubu i danas smatraju da je to protuzakonita blokada i da  je Klub nepravedno zakinut. Međutim, ono što je po meni važnije je da  zakon omogući reprogram dugova na 24 mjeseca. Jasno mi je da profesionalni klub ne može ovako dugoročno funkcionirati, a ovo što ste rekli  za Pina Giergiju, je nedopustivo, zvuči mi nevjerojatno i provjerit ću to  -  poručio je Kalmeta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika malipingo
Zanimljive inicijative gđi Sterle i Bakmaz,g Kolega forsira taktiku "ne talasaj".Mislim da je dosta pridonio i treba prepustit mjesto mlađima budući da je i iz gornjeg razvidno da mu je politički refleks oslabio.
Slika korisnika glas istine
Vijećnici su kao popovi! Naučili su samo uzimati, a ne davati!