Stari kamion služi kao skladište trgovine u Karinu Gornjem!?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Stari kamion nagrđuje središte Karina Gornjeg

HSP-ov vijećnik Mjesnog odbora Karin Gornji Robert Gregorić javno je upozorio na problem sa starim, razbijenim kamionom koji je, kako tvrdi, već tri godine parkiran na javnoj površini u središtu njihova mjesta.

- Radi se o dotrajalom vozilu na kojemu cijelo vrijeme stoji obavijest kako se prodaje. Prednje staklo na tom kamionu je razbijeno, gume su mu ispumpane ili probušene, a ima i drugih oštećenja. Ipak, za svoje vlasnike, koji su ujedno i vlasnici obližnje trgovine živežnih namirnica, obitelj Karamarko, taj kamion je vrlo koristan, budući da im služi kao skladište za trgovinu - istaknuo je Gregorić, koji je pokušao riješiti problem na način da su predsjednik MO i on otišli na razgovor kod pročelnice  Jedinstvenog upravnog odjela Grada Obrovca Gordane Renić. 

- Kazao sam joj kako je nevjerojatno da je taj kamion  tamo parkiran toliko dugo, da nagrđuje izgled središta našega mjesta, a da Grad nije ništa poduzeo kako bi ga uklonio. Renić mi je odgovorila kako ga oni neće moći maknuti s toga mjesta, kao i da za to nema potrebe, budući da im vlasnici tog vozila plaćaju ležarinu za korištenje gradske javne površine - rekao je taj Karinjanin, inače predsjednik zadarskog Županijskog vijeća HSP-a.

Pojašnjenje ponašanja Grada Obrovca u vezi problema s ovim kamionom pokušali smo dobiti od pročelnice Renić, ali nam je rečeno kako je službeno odsutna. Uputili smo i službeni upit, a njezin odgovor još očekujemo.

Inače, i Grad Obrovac ima, kao i drugi gradovi i općine, u skladu s odredbama zakona o sigurnosti prometa na cestama, obvezu uklanjanja dotrajalih, oštećenih i napuštenih vozila. Drugi gradovi su u vezi te zakonske obveze donijeli pravilnike o komunalnom redu u kojima se razrađuju mogućnosti uklanjanja takvih vozila. Ako se radi o vozilu poznatoga vlasnika, donosi se rješenje o izvršenju s danom, vremenom i cijenom uklanjanja olupine, te nazivom tvrtke koja će posao obaviti o vlasnikovu trošku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno