NEOVISNI ZA HRVATSKU Esih i Hasanbegović pohvalili rad zadarske organizacije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Rukovodstvo nazočilo radnom sastanku Gradskog i Županijskog odbora
Esih i Hasanbegović ovaj su sastanak iskoristili za pohvalu županijskog, gradskog i općinskog vodstva stranke naglašavajući kako svojim radom pridonose pozitivnom ozračju koje prati NHR na lokalnoj i nacionalnoj razini, a što se najbolje može vidjeti kontinuiranim porastom rejtinga NHR-a na nacionalnoj razini
Stranačko vodstvo na sastanku u Zadru

Rukovodstvo Neovisnih za Hrvatsku, predsjednica Bruna  Esih, politički tajnik Zlatko Hasanbegović te član predsjedništva Ivo Mikić u subotu su u Zadru nazočili radnom sastanku Gradskog i Županijskog odbora koju su predstavljali županijski koordinator NHR-a Zadarske županije Vladimir Kovačević, predsjednik Gradske organizacije Mate  Lukić te županijski i općinski vijećnici, ali i velik broj dužnosnika sa područja grada i županije.

Esih i Hasanbegović ovaj su sastanak iskoristili za pohvalu županijskog, gradskog i općinskog vodstva stranke naglašavajući kako svojim  radom pridonose pozitivnom ozračju koje prati NHR na lokalnoj i nacionalnoj razini, a što se najbolje može vidjeti kontinuiranim porastom rejtinga NHR-a na nacionalnoj razini. Esih se osvrnula i na izbore u prosincu prošle godine u Zadru kada je Gradski obor na čelu sa Matom Lukićem ostvario impresivan rezultat.

Ujedninjenje desnice

Hasanbegović je pak članstvo podsjetio na temeljne vrijednosti stranke, osobito zbog brojnih medijskih natpisa o mogućem ujedinjenju desnice, ističući:

- Svi uistinu neovisni i neokaljani ljudi koji žele Hrvatsku lišenu patvorenosti, licemjerja i korupcije dobrodošli su među Neovisne za hrvatsku  graditi bolju budućnost za našu domovinu - poručio je Hasanbegović.

S obzirom da je cilj ovog sastanka bila analiza nedavnih izbora za članove vijeća mjesnih odbora Grada Zadra, županijskim stranačkim tijelima date su smjernice vrha stranke za daljnji rad i skorašnje aktivnosti u  povodu izbora za Europarlament u svibnju 2019. godine.

Predsjednik gradske organizacije NHR-a, Mate Lukić, pozdravio je članove i simpatizere stranke zahvaljujući im se na uloženom trudu i radu  na izborima za članove vijeća mjesnih odbora izražavajući zadovoljstvo  ostvarenim rezultatima. Ujedno je prezentirao daljnji rad Gradskog odbora kojemu učestalo dolaze novi članovi dajući potporu u njihovom radu.

Gospodarski program stranke

Županijski koordinator NHR-a, Vladimir Kovačević, također nije krio  zadovoljstvo dosadašnjim radom te postignutim rezultatima na razini  županije, izražavajući nadu kako će NHR i ubuduće na razini države postizati željene rezultate.

Gospodarski program za županiju predstavio je županijski vijećnik i  predsjednik Odbora za gospodarstvo Zadarske županije, Mladen  Meštrović. Među brojnim projektima u kojima je NHR sudjelovao protekle godine posebno je izdvojio Azil za napuštene životinje za koje su vijećnici NHR-a već nekoliko puta otvorno lobirali na sjednicama Županijske skupštine. Članstvo je upoznao i sa šest amandmana na županijski  proračun za 2019. godinu koji su već usvojeni kao sastavni dio proračuna, a odnose se na dogradnju škola u Dragama i Vrani, zatim Izradu  projektne dokumentacije za sportske dvorane u Gorici, sportske dvorane Strukovne škole Vice Vlatković u Zadru, izgradnju Edukacijsko-savjetodavnog poljoprivrednog centra u Zemuniku, sanaciju klizišta u Ljupču  te obnovu sportskog igrališta Hotelijersko-ugostiteljske škole na Puntamici.

Inicirali izgradnju memorijalnog centra

Ukupna vrijednost ovih projekata prelazi 3.000.000 kuna, a Meštrović  je na kraju izlaganja nazočne upoznao i sa planom Zadarske županije o  osmoj izmjeni Prostornog plana županije te zamolio sve vijećnike da se  aktivno uključe u izradu novih gospodarskih programa NHR-a u Zadarskoj županiji.

Okupljenima se potom obratio županijski vijećnik i predsjednik Odbora za branitelje Zadarske županije, Dalibor Barešić, ističući kako je zadarski NHR inicijator izgradnje Dokumentacijsko-memorijalnog centra  Zadarske županije koji se počinje graditi na lokaciji nasuprot Trgovinskog centra Supernova na periferiji grada. Naglasio je kako stranka prati  sva događanja na županijskoj razinimjerona imaju cilj podsjećati na vrijednosti Domovinskog rata kao temeljnog događaja u stvaranju moderne hrvatske države. Članove stranke upoznato je i sa projektom "Maslenica i Škabrnja - simboli Domovinskog rata" koji je pak u izradi, a čiji je  cilj među osnovnoškolskom djecom sedmih i osmih razreda razviti svijest o važnosti Domovinskog rata. Projekt je županijskog karaktera, a ima  sličnu viziju i misiju kao i nacionalni projekt posjete Vukovaru u sklopu  nastave povijesti u osmom razredu osnovne škole.

Osigurali sredstva za projekt  "Vratimo sport u škole"

Socijalne, sportske i obrazovne projekte županijskog NHR-a predstavio je županijski vijećnik Stipe Bjeliš napominjući kako su u stranci ponosni jer su uspjeli u namjeri da se u Kolanu i Salima ponovno otvore ljekarne koje su u tim mjestima nažalost privremeno bile zatvorene. Bjeliš  je izvijestio kako je stranka uspjela osigurati 350.000 kuna za projekt  "Vratimo sport u škole" kojim se omogućava svoj djeci u županiji besplatno bavljenje sportom. Naglasio je i važnost izrade Strategije razvoja  sporta Zadarske županije koju vijećnici NHR-a već duže vrijeme pokušavaju staviti u izradu.

Od obrazovnih projekata istaknuti su sufinanciranje školskih obroka  za 13 škola Zadarske županije vrijednih oko 700.000 kuna te izgradnja  sportskog igrališta OŠ Jurja Barakovića u Ražancu vrijedna 1.500.000 kuna. Bjeliš je najavio članstvu i osnivanje Povjerenstva za izradu demografske strategije županije na slijedećoj sjednici Županijske skupštine.  Demografska strategija Zadarske županije ključni je dokument za daljnji  razvoj cijele županije, a u nju će nakon analize i postavljanja ciljeva biti  implementiran čitav niz demografskih mjera koje će pomoći u

demografskoj revitalizacije cijele županije. Pozvao je još jednom sve  članove NHR-a kao i Predsjedništvo stranke na pomoć u izradi Strategije  i svih ostalih programskih dokumenata koje će NHR prezentirati u Zadarskoj županiji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)