NK ZADAR Pogađali grede i vratnice, a Burilu s pravom spočitavali jedanaesterce

Slika korisnika mkvanja
Momčad sa Stanova poražena od Hrvatskog dragovoljca unatoč vrlo dobrom drugom poluvremenu
Pokušat ćemo pripremu utakmice u Šibeniku bazirati na našoj igri iz drugog poluvremena. Teško je jer nismo očekivali ovaj poraz. Vidjet ćemo tko ima tri žuta kartona. Dečkima sam rekao da sam za sve poraze kriv ja, a njihovo je rade i da budemo bolji - kazao je Mislav Karoglan, trener Zadra
Arif SITNICA
DRAGOVOLJAC ZABORAVITI - Zadar će se protiv Šibenika pokušati iskupiti za ovaj poraz

Šteta! Jer generalno gledajući na otvaranju proljetnog dijela  sezone Zadar nije zaslužio poraz. Hrvatski dragovoljac je jednom uputio  pravi udarac prema vratima Zadra i osvojio sva tri boda. A s druge strane  Zadrani su pogađali i gredu i vratnicu, na muke stavljali gostujućeg vratara Šubarića, ali loptu u subotu poslijepodne nisu uspjeli ugurati u  mrežu momčadi iz Sigeta. I zato je u na konferenciji za novinare sve nazočne posebno iritiralo kada je dojučerašnji strateg Zadra, a danas Dragovoljca, Krešimir Sunara u dvije uzastopne rečenice dvaput ponovio riječ zasluženo. Da se razumijemo, pobjeda je "uvijek zaslužena," ako to  na kraju utakmice tako kaže konačni ishod. Ali, Fata je ipak Fata, a dvaput zaredom je previše, barem u ovom slučaju. Čak i kada dolazi od Sunare.

Burilu trebaju naočale

Prvo poluvrijeme ćemo sigurno svi skupa vrlo brzo zaboraviti. Zadar je  bio bojažljiv, na trenutke i preoprezan da bi nešto suvislo i smisleno napravio pred golom gostiju. Treba tek zabilježiti jednu akciju zadarskoh  modrih koju je udarcem s desetak metara završio Blažević. A još bolje  obranio Šubarić. Hrvatski dragovoljac osim jednog udarca izvana i jednog kornera... Ma, niti to nije vrijedno spomena. Međutim, nastavak je  ponudio puno bolju igru Zadra. Spomenuli smo već gredu Župana, pa  vratnicu Jerbića, pa obranu gostujućeg vratara, pa... Ali što to vrijedi kada sudac Andrija Burilo nije vidio očitu ruku Šime Gregova. Kada je Zadranima dijelio žute kartone i kada su zaslužili. I kada nisu. I sve to na  kraju kaznio je dojučerašnji Zadrov igrač Josip Majić koji je, u najmanju  ruku, nesportski preburno proslavio zgoditak dan svom bivšem klubu.  Zadar je igrao, a Dragovoljac pogodio. I pobijedio.

Treneru Zadra Mislavu Karoglanu nije preostalo drugo nego svom  kolegi, kako to sportska etika i nalaže, čestitati na pobjedi.

- Čestitam kolegi Sunari i njegovoj momčadi na pobjedi - kazivao je  zadrov strateg.

- Utakmicu bih podijelio na dva dijela. U prvom poluvremenu bili smo  impresionirani, pogotovo naši mladi igrači. Jednostavno nismo napravili  ništa osim udarca Blaževića. U drugom dijelu izašli smo živo, napravili  nekoliko promjena i stvorili niz odličnih prilika. Pogodili smo gredu,  vratnicu, a iz dvije situacije kada su njihovi igrači igrali rukom u svom  šesnaestercu, najmanje jednom je trebalo suditi najstrožu kaznu. To  igranje rukom sam vidio. U najmanju ruku bile su dvije diskutabilne situacije. Svaka pobjeda je zaslužena i na tome čestitam svom kolegi Sunari bez imalo jala, i momčadi Hrvatskog dragovoljca. Ne preostaje nam  drugo nego okrenuti se radu.

Osvrnuo se u komentaru trenutku koji je prethodio zgoditku gostiju.

Begićevi grčevi

- Po meni je ključan trenutak utakmice bio onaj kada su Begića uhvatili grčevi. Jer do one tranzicije iz koje je pao gol ne bi došlo na onakav  način. Računali smo da neće moći izdražati cijelu utakmicu, ali..Jednostavno je cijela akcija iz koje smo primili gol bila niz nesretnih i nespretnih okolnosti.

Mnoštvo propuštenih prilika i jedna polukontra gostiju bili su dovoljni za gubitak sva tri boda.

- Mi smo prvih 25 minuta drugog poluvremena bili konstantno na  njihovoj polovici terena. Imali smo nekoliko izglednih prilika, ali nismo  uspjeli smjestiti loptu u mrežu Hrvatskog dragovoljca. Nema se tu što  puno za dodati, oni su tražili tranziciju kao što je kolega Sunara i rekao,  jednom su je dobili i iskoristili.

Ali predaje nema, drugo poluvrijeme Zadra ako izostavimo realizaciju dobar je put za nastavak sezone. Možda to rezultat donese već i na  Šubićevcu.

- Pokušat ćemo pripremu utakmice u Šibeniku bazirati na našoj igri iz  drugog poluvremena. Teško je jer nismo očekivali ovaj poraz. A teško je  jer moramo stavljati naše juniore zbog pravila da tri mlada igrača moraju  početi utakmicu. Vidjet ćemo tko ima tri žuta kartona. Dečkima sam rekao da sam za sve poraze kriv ja, a njihovo je rade i da budemo bolji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)