MAŽORET PRVENSTVO Biograd domaćin 135 mažoretkinja iz Dalmacije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Regionalno natjecanje Južna Hrvatska
Zadarske boje brane mažoretkinje iz čak pet mažoret udruga: Zadarske mažoretkinje, Pakoštanske mažoretkinje, Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana, Udruga Ninske mažoretkinje i Biogradske mažoretkinje
Biogradske mažorekinje, ponos svoga grada

Grad Biograd na Moru i Biogradske mažoretkinje bit će domaćini natjecanja koje se u organizaciji Hrvatskog mažoret saveza održava pod nazivom »Prvi i viši korak« za područje Južne Hrvatske.

- Riječ je o pojedinačnom mažoret natjecanju koje se odvija u tri regije: Središnja Hrvatska, Istočna Hrvatska te Južna i Zapadna Hrvatska, kazala je Nives Jeličić, predsjednica KUD-a »Kralj Tomislav«, u sklopu kojeg djeluju Biogradske mažoretkinje koje su jedan od brendova, ponos i dika kraljevskog grada.

Biograd će biti domaćin mažoret prvenstvu Južne i Zapadne Hrvatske. Prvenstvo će se održati 14. ožujka 2020., u školskoj športskoj dvorani.

- Riječ je o natjecanju koje je namijenjeno početnicama, kojim se nastoji popularizirati mažoret ples i motivirati buduće natjecateljice kroz ova jednostavna natjecanja, odnosno koraka, rekla je Jeličić, predsjednica Organizacijskog odbora.

Za mažoret prvenstvo Južne i Zapadne Hrvatske u Biogradu prijavljeno ukupno 135 natjecateljica, sve iz dalmatinskih županija. Zadarske boje će braniti mažoretkinje iz čak pet mažoret skupina ili udruga: Zadarske mažoretkinje, Pakoštanske mažoretkinje, Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana, Udruga Ninske mažoretkinje i Biogradske mažoretkinje.

- Natjecanje je individualno, jer se natjecateljice, djevojčice i djevojke zapravo natječu same protiv sebe, a ne protiv ostalih mažoretkinja, nastojeći osvojiti što više bodova i što bolji plasman, rekla je Jeličić.

U kategoriji »prvi korak« mogu sudjelovati djevojčice dobi u od četiri do devet godina, dok se u kategoriji »viši korak« natječu djevojčice i djevojke u dobi od 10 do 25 godina.

- Svaka mažoretkinja s mažoret šapom ili palicom natječe se u svom ograđenom prostoru veličine 3x3 metara. Ljepotu plesa i plesnog pokreta pokazat će po unaprijed zadanom programu trajanja od 45 do 60 sekundi, kazala je Nives Jeličić u uvjerenju kako će ovo spektakularno mažoret natjecanje u biogradsku dvoranu privući brojnu publiku svih uzrasta.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno