Djevojčica u strahovitoj fizičkoj i emotivnoj borbi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Objavljen apel za pomoć u liječenju Marijete Kaštela
Nakon kemoterapije dva puta je gubila kosu. U nijednom trenutku se nije predavala. Borba je bila fizički i emotivno strahovita, osobito kad roditelji nisu mogli biti pored njenog kreveta radi novonastalih uvjeta zbog korone, stoji u pozivu
Vedran SITNICA
Opća bolnica Zadar

Djevojčica iz Zadra, Marijeta Kaštela za čije se liječenje skupljalo prošle godine, nakon relativno dobrog oporavka nedavno se morala još jednom boriti za život.

Naime, nakon što se borila s leukemijom, Marijetu je početkom veljače prokrvarila na nos i dijagnosticiran joj je hemolitički uremični sindrom (HUS). U Zagrebu je na liječenju, uz plazmoferezu, dobivanje plazme, transfuzije te najnovije generacije pametnih lijekova Soliris koji je dobio status za liječenje rijetkih i opasnih bolesti, među kojima je i HUS.

Na facebook grupi ‘Za pomoć u liječenju Marijeti Kaštela’ objavljen je apel za pomoć obitelji u ovim teškim i neizvjesnim danima, gdje je detaljnije objašnjen cijeli tijek.

- U dobi od 1 godine i 8 mjeseci oboljela je od teške bolesti akutne limfoblastične leukemije. Liječenje je dugoročno i nju i njene roditelje preselilo je u Zagreb na Odjel dječje hematologije i onkologije KBC-a Rebro. Prošla je 7 mjeseci hospitalizacije i strahovito bolnog i nadasve rizičnog liječenja. Nakon kemoterapije dva puta je gubila kosu. U nijednom trenutku se nije predavala. Borba je bila fizički i emotivno strahovita, osobito kad roditelji nisu mogli biti pored njenog kreveta radi novonastalih uvjeta zbog korone, stoji u pozivu.

U lipnju prošle godine Marijeta je prebačena na kućno liječenje oralnom kemoterapijom.
- Imunološki kompromitiranu i sklonu najbezazlenijim infekcijama, koje za nju mogu biti pogubne, roditelji su je čuvali kao ‘oči u glavi’. Međutim kad pomisliš da je najgore iza tebe, život se opet ‘našali’. U ponedjeljak 8. 2. 2021. Marijeta je nezaustavljivo prokrvarila na nos. Uskoro smo se našli u zadarskoj bolnici koja nas je hitno uputila na KBC Rebro, naš primarni odjel. Djevojčica je rapidno padala u hematološkoj i kliničkoj slici. Sposobni tim lječnika ubrzo je dijagnosticirao hemolitički uremični sindrom! Riječ je o akutnoj galopirajućoj bolesti koja sustavno napada vlastite trombocite, to jest o trombocitopeniji. Obilježena je mikroangiopatskom hemolitičnom anemijom. To je nagli poremećaj u kojem se broj krvnih pločica iznenada smanji, crvene krvne stanice se uništavaju, a bubrezi u potpunosti gube svoju funkciju. Vrlo lako mogu u nekoliko dana pacijenta dovesti do gubitka vitalnih funkcija odnosno ‘kraja’...Liječi se postupkom plazmofereze, izmjenom plazme i izuzetno skupom i najnovijom generacijom lijekova. Marijeta je u rukama najboljih hrvatskih stručnjaka koji su je digli iz životno ugroženog stanja i dalje se svim silama bore da je dovedu do zdravlja. Liječenje je nažalost dugotrajno,a time i naš boravak u Zagrebu. U zahvalnosti svima koji su nam pomogli na bilo koji način, materijalno, savjetom, podrškom, molitvom od srca vas pozdravljamo, stoji u pozivu koji potpisuju roditelji Maja i Ivan Kaštela.

Transakcijski račun za uplatu otvoren je u OTP banci.
Ime i prezime: Marijeta Kaštela, Zadar.
IBAN: HR2624070003106635851, Bic Swift code: OTPVHR2X (za uplate iz inozemstva). Opis plaćanja:
Pomoć za Marijetu. POZIV NA BROJ:HR00 05032018.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)