Đovani Matešić Jeremija postumno predložen za nagradu za životno djelo

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Zaprimljeno 17 nominacija za godišnju nagradu i 3 za životno djelo
Predložila ga je 7. domobranska pukovnija, a imena laureata znat će se u ponedjeljak nakon sjednice Odbora za dodjelu javnih priznanj
Zvonko KUCELIN
Đovani Matešić-Jeremija

Završen je pozivni natječaj za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije. Kako saznajemo od pročelnika Ureda župana, Ante Župana, zaprimljeno je 17 nominacija za godišnju nagradu Zadarske županije te tri nominacije za priznanje za životno djelo:
- Odbor za dodjelu javnih priznanja će se sastati u ponedjeljak, 8. ožujka te ćemo po završetku sjednice javnost izvijestiti o odlukama - kazao nam je Župan. 

Neslužbeno doznajemo da je za nagradu za životno djelo predložen zadarski branitelj i književnik Đovani Matešić Jeremija te da ga je nominirala 7. domobranska pukovnija.

Javna priznanja laureatima se uručuju na svečanoj proslavi Dana županije, a dodjeljuju se za područja znanosti, gospodarstva, odgoja, obrazovanja, kulture, tehničke kulture, umjetnosti, športa, tjelesne kulture, zdravstvenog i humanitarnog rada, socijalne skrbi, prostornog uređenja, zaštite i unapređenja okoliša, ljudskih prava te  ostalih područja društvenog života.
Kako ističu u Županiji, javna priznanja izrazi su pohvale i zahvalnosti domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama koje su svojim radom i uspjesima doprinijele razvoju i ugledu Zadarske županije. O tome tko će pak biti ovogodišnji dobitnici priznanja odlučit će Županijska skupština na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja.

Treba napomenuti kako će se ove godine javna priznanja dodijeliti i za 2019. budući da je dodjela javnih priznanja prošle godine otkazana zbog pandemije koronavirusa. No, to ne znači da su prošlogodišnji prijedlozi propali s obzirom da će se, kako ističu u Županiji, u razmatranje uzeti ove godine te ih i nije bilo potrebno ponovno podnositi:
- Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa, postupak dodjele javnih priznanja započet 13. siječnja 2020. godine objavom Pozivnog natječaja za dodjelu javnih priznanja Nagrade Zadarske županije za životno djelo i Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2019. godini, odgođen je Odlukom Županijske skupštine o posebnim mjerama za korištenje proračunskih sredstava Zadarske županije u cilju prilagodbe uvjetima u vrijeme epidemije koronavirusa - ističe predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja, Željko Lončar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)