Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Konačno bez smrada i fekalija

Autor:

03.04.2009. 22:00
Konačno bez smrada i fekalija

Foto: Adam VIDAS



Dokaz alarmantne situacije u Zrinsko-frankopanskoj ulici je i činjenica da su radovi započeli unatoč protivljenju jednog predstavnika stanara ulaza na putu Murvice 4, čija je kanalizacijska cijev također priključena na ovu cijev


U zgradi u Zrinsko-frankopanskoj ulici jučer je započelo popravljanje puknute kanalizacijske cijevi, zbog koje stanarima ulaza broj 17 već nekoliko mjeseci kanalizacija izbija u podrumu te im poplavljuje drvarnice i šahtove s vodom.
Zbog toga je nedavno u njihovim podrumima bila i sanitarna inspekcija koja je uzela uzorke pitke vode kako bi ustvrdila je li možda kanalizacija kroz satove i šaht pronašla način da uđe u cijevi s pitkom vodom, što bi ugrozilo zdravlje stanara.
Dokaz alarmantne situacije je i činjenica da su radovi započeli unatoč protivljenju jednog predstavnika stanara ulaza na putu Murvice 4, čija je kanalizacijska cijev također priključena na ovu cijev.
Naime, jedan predstavnik stanara iz ugroženog ulaza, a koji je htio ostati anoniman, preuzeo je odgovornost za plaćanje računa na sebe. On je rekao da je s upraviteljem svoga ulaza potpisao izjavu kako će, ako bude problema s naplatom računa, on sam morati pokriti razliku u novcu. Ipak, dodaje, nada se da će i ostali stanari biti kolegijalni te da će svi zajedno sudjelovati u podmirenju računa.
Podsjetimo, stanari jednog ulaza već nekoliko mjeseci imaju problema s kanalizacijom koja izvire u njihovim podrumima i poplavljuje im drvarnice gdje se sad skupljaju i štakori. Oni su objasnili da kanalizacija iz sedam zgrada s ukupno 200-tinjak stanova prolazi kroz tu cijev i izlazi na glavni kanalizacijski vod. No, cijev se, najvjerojatnije zbog dotrajalosti, urušila i došlo je do otežanog prohoda vode. Stanari su je htjeli popraviti, ali jedan stanar im je to onemogućavao. On, naime, smatra da to nije u njihovoj nadležnosti, već u nadležnosti Odvodnje. Iz Odvodnje su, međutim, rekli da je u njihovoj nadležnosti jedino glavni vod, a ne i vodovi koji su provučeni kroz dvorišta te da stanari sami moraju financirati popravak, što su sad unatoč protivljenju nekih i napravili.