Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Lavovi pobijedili s 5:2

Autor:

03.04.2009. 22:00
Lavovi pobijedili s 5:2

Foto: Filip BRALA



Za Lions klub utakmicu je odigrao ministar Božidar Kalmeta koji je zbog prigovaranja sucu dobio žuti karton, rekao je kako je sportski sudjelovati, ali je bolje pobijediti


Sinoć je u dvorani Mocire odigrana malonogometna utakmica humanitarnog karaktera između Rotary i Lions kluba. Igrači Lions kluba, kao pravi lavovi, ostavili su srce na terenu i uz sjajnu igru Alana Kocipera koji je zabio 4 gola, pobijedili rezultatom 5:2. Utakmica je odigrana povodom akcije “Za ljepši Uskrs svima”.
“Za ljepši Uskrs svima” je akcija koju već treću godinu organizira Lions klub Zadar u suradnji s Rotary klubom te Odjelom za socijalnu skrb Grada Zadra i zadarskim Caritasom, a cilj mu je hranom i različitim potrepštinama uoči Uskrsa pomoći 18 obitelji u kojima je 70 djece, a žive od socijalne pomoći. Ulaz je bio slobodan, a dobrovoljnim prilozima koje su davali gledatelji i sredstvima prikupljenim od klubova te raznim drugim donacijama prikupljena je poveća svota s kojom će se nabaviti hrana i ostale potrepštine za navedenih 18 obitelji. Tajnica Lions kluba Davorka Mesić rekla je da im je želja da dobrovoljnim prilozima i donacijama prikupe hranu i potrepštine koje će u srijedu podijeliti obiteljima kojima je to najpotrebnije.
– Iako ne mogu predvidjeti ukupna sredstva, znam da će svaki klub donirati po pet tisuća kuna, a uz hrana koju darujemo riječ je o velikoj donaciji. U paketima koje smo donirali prošle godine bilo je bakalara, ulja, šećera, brašna, soli, riže i raznih konzervi. Za ljude kojima je potrebno, to je jako velika vrijednost. Prošle godine ljudi su nam rekli da su darovano dijelili sa susjedima, kaže Mesić dodajući kako je prošle godine dječak koji je dobio paket upitao je li stvarno ovo sve za mene.
Za Lions klub utakmicu je odigrao ministar Božidar Kalmeta koji je zbog prigovaranja sucu dobio žuti karton, rekao je kako je sportski sudjelovati, ali je bolje pobijediti.
– Evo mi smo večeras pobijedili u fer i korektnoj igri i mislim da smo pokazali da smo u kondiciji i igramo nogomet rekreativno. Sveukupno jedna dobra zabava, kaže Kalmeta dodajući da je on kriv za žuti karton.
– Bez obzira što sam ja duboko uvjeren da nije bio faul, morao sam poštovati odluku suca, kaže Kalmeta dodajući da su navijači bili odlični.
U ekipi koja je izgubila bio je Svetko Perković koji kaže kako ovaj put nisu osjetili slast pobjede nad Lionsima, a zadnjih nekoliko godina stalno pobijeđuju.
– Uživali smo u sportskoj manifestaciji, u tome da je Rotary klub sa svojom nogometnom ekipom pomogao akciji Lions kluba, kaže Perković dodajući da su njegovi momci dali sve od sebe.
– Izuzetno sam zadovoljan kako su moji momci igrali. Moram malo poraditi na njima u psihološkom smislu, kaže Perković dodajući da su dečki i tehnički fenomenalno pripremljeni.
Neki od gledatelja ostavili su dobrotvorne priloge u kutiji, ali veći dio sredstava bit će prikupljen donacijama firmi i klubova.
Od novca koji je prikupljen bit će kupljena hrana, kućanske i higijenske potrepštine koje će obitelji u srijedu 8. travnja dobiti u prostorijama Caritasa.
Rotary club
Igrači: Branislav Brkić, Svetko Perković, Rikardo Perković, Nenad Santini, Ivica Vidov, Igor Vulić, Ledenko Garbin, Albino Jović, Boris Bilić, Mladen Kolega, Olivio Meštrović, Hrvoje Grdović.
Trener Dino Perović
Lions klub
Igrači: Mario Pešut, Božidar Kalmeta, Davor Pekota, Mladen, Zdravko Jerak, Željko Zubčić, Ivan Galović, Dario Jurin, Augustin Sudinja, Marin Zekanović i Jurica Dević, Alan Kociper
Trener: Nikša Milić