Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tuga za suigračem, prijateljem i velikim čovjekom

Autor: Šime Ćurko

03.04.2009. 22:00
Tuga za suigračem, prijateljem i velikim čovjekom

Foto: Filip BRALA



Tužna povorka jučer je u 16.30 sati počela izlaziti na travnjak Stanova iz klupske zgrade. Otac Svetko i brat Domagoj, igrači i vodstvo zadarskog prvoligaša, Udruga navijača Tornado, izaslanstvo HNS-a u kojem su bili Zorislav Srebrić, glavni tajnik, Drago Katalenić član Izvršnog odbora te Ante Pavlović, savjetnik HNS te svi oni koji su se dolaskom na Stanove željeli prisjetiti Hrvoja Ćustića, krenuli su prema mjestu ispred zida na istočnoj tribini gdje je Hrvoje teško nastradao, a potom i od posljedica ozljeda preminuo 3. travnja 2008. godine. U jednom trenutku tišinu na zadarskom stadionu prekinuo je – pljesak. Jer veliki se igrači u sportu pozdravljaju upravo tako – pljeskom. 
– Našu tuga za suigračem, prijateljem i velikim čovjekom uvijek potisne spomen na Hrvojev radosan pristup svemu, i nogometu i životu. To je i nama pokazatelj kako trebamo reagirati u teškim trenucima – rekao je Dalibor Zebić, trener Zadra.
– Hrvoje će ostati u našoj trajnoj uspomeni – naglasio je Zorislav Srebrić.
Reno Sinovčić, predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije kaže da svaki dolazak na Stanove budi sjećanje na Hrvoja.
– Hrvoje će uvijek biti s nama – teškim riječima govorio je Sinovčić.
Nakon Stanova počast je mladom nogometašu odana i na groblju u Murvici, a u mjesnoj župnoj crkvi služena je misa zadušnica.
 


 TORNADO ZA ULICU HRBOJA ĆUSTIĆA


Udruga navijača Tornado i službeno je Odboru za imenovanje javnih objekata i površina u Gradu Zadru uputila prijedlog da se sadašnja Murvička ulica preimenuje u Ulicu Hrvoja Ćustića. U prijedlogu, između ostalog, stoji da je Hrvoje rođeni Murvičanin, kao i to da je riječ o ulici koja prolazi pored stadiona na Stanovima. U Tornadu očekuju da će njihov prijedlog podržati i druge institucije, kao i pojedinci, što bi trebao biti dovoljan razlog da ova inicijativa i zaživi.