Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Atletiko spreman za Prvenstvo Dalmacije

03.04.2012. 22:00
Atletiko spreman za Prvenstvo Dalmacije


Tri najmlađa ragbi kluba u Hrvatskoj: Šibenik, Arena (Pula) i Atletiko iz Sv. Filipa i Jakova odigrali su prošli vikend u Šibeniku prijateljski trokut turnir koji je svaka momčad završila s po jednom pobjedom i jednim porazom. Prvo mjesto osvojili su Puljani koji su postigli pet zgoditaka, dok su Šibenik i Atletiko na kraju imali po tri zgoditka.
U prvoj utakmici igrali su Atletiko i Šibenik. Bio je to čvrsti dvoboj bez posebno lijepih akcija u kojoj su se igrači obje ekipe dosta fizički potrošili. Nakon početnog vodstva Atletika, najbolju akciju utakmice odigrao je mladi šibenski igrač Martinović koji je postigao zgoditak za vodstvo, a malo kasnije i pogodio jedan kazneni udarac za konačnu pobjedu Šibenika 8:3. Nažalost, već u prvoj utakmici igrač Šibenika Pulić teže se ozlijedio, stradala mu je podlaktica. Dvoboj Atletika i Arene pokazao je da je ragbi na niželigaškoj razini u Hrvatskoj sve kvalitetniji i da klubovi koji postoje nepune dvije godine mogu odigrati odlične partije. Nakon što je Arena povela 10:0, zgodicima Krepčića, Atletiko je uporno stizao rezultat i prestigao za konačnih 17:10. Junak Atletika s dva zgoditka bio je Danijel Baričić Bare, a konačnu pobjedu Filipjancima donio je Andabak. Bila je to Filipjancima posljednja provjera prije Prvenstva Dalmacije koje se održava 22. travnja dok se finalni turnir održava tjedan dana kasnije u organizaciji Atletika.
Turnir je završio poznatim ragbijaškim “trećim poluvremenom” uz grah s kobasicama i pivom za sve sudionike turnira.
Rezultati: Šibenik – Atletiko 8:3, Arena – Šibenik 21:14, Atletiko – Arena 17:10.
ATLETIKO: Bračić, S. Mikas, Klečina, D. Baričić (10), Bjelobabić, Kraljić, Eterović-Sorić, Bezenšek, Panđa, Tatović, Majica, Andabak (5), Pejić, Brzić, M. Mikas (5), Rodin, Burčul, Nađ, Ražnjević, V. Baričić, Baus, A. Eškinja. Trener: Vedran Eškinja.