Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Koji je najbolji zadarski demo bend?

03.04.2012. 22:00
Koji je najbolji zadarski demo bend?


U prijavi je potrebno navesti: ime benda, kratki info, kontakt te na koju od kvalifikacijskih večeri se prijavljujete. Treba poslati e-mail pod naslovom “PRIJAVA ZA ZADARSKU GITARIJADU”, poručili su iz Udruge Šigureca
Počele su prijave za novi ciklus kvalifikacijskih koncerta tradicionalne zadarske gitarijade, koju organizira Udruga Šigureca. Kvalifikacijske gitarijade održat će se četiri subote zaredom u svibnju, kako je to i običaj – po žanrovskim večerima – “Mixofonija”, “Jeza Irokeza”, “Rocky 12” i “Za Šaku Metala”. Šigureca ovim putem poziva sve zainteresirane zadarske bendove da se prijave do 20. travnja preko e-maila – [email protected].
– U prijavi je potrebno navesti: ime benda, kratki info (opis benda u nekoliko rečenica), kontakt ( mail, tel/mob.) te na koju od kvalifikacijskih večeri se prijavljujete. Jedan bend može se prijaviti samo na jednu gitarijadu! Treba poslati e-mail pod naslovom “PRIJAVA ZA ZADARSKU GITARIJADU”, poručili su iz Udruge Šigureca.
Pobjednici će odmjeriti snage u velikom finalu koje će se održati prvog dana nadolazećeg JUMF festivala u Zadru!
Podsjetimo, prošle godine za titulu najboljeg zadarskog demo benda, u uvodnoj večeri JUMF festivala, borili su se – Neon Green, Single, Ladies!, Dreamhound i Old Skull. Pobjedu su odnijeli mladi melodični punkeri Neon Green, predvođeni vokalisticom Ivom Ušalj, koji su osim titule najboljeg demo benda dobili i besplatno snimanje autorskih pjesama u studiju Digital Media Lab Zadar. Tko će biti pobjednik kvalifikacijskih večeri, tradicionalno će odlučiti publika koja će za svoje favorite moći glasovati putem kupljene ulaznice.
Najavljeni su i bendovi koji će svirati na kvalifikacijskim večerima, pa će tako na prvoj večeri rezerviranoj za bendove različitih žanrova pod nazivom Mixofonija nastupiti šibenski L’Kok. Bend nije siguran u koju vrstu rock ladice spada, ali kažu da im je naglasak na čvrstom plesnom ritmu s priličnom dozom funka i čvrstom gitarskom rifu. Na tradicionalnoj punk večeri pod nazivom “Jeza Irokeza” nastupit će zanimljivi porečka sedmorka – punk/reggae/ska bend Cirkus – čije pjesme govore o lošem sistemu i dobrim provodima uz vesele ritmove i dobre vibracije. Na kvalifikacijsku večer rock žanra stiže interesantni rock’n’roll bend Pištolj Na Gumene Metke iz Siska, a definiraju ih energičnost, jednostavnost i iskrene poruke. Na posljednjoj kvalifikacijskoj večeri “Za Šaku Metala” nastupa čakovečki hardcore/trash bend Bad Blood.


 RASPORED KVALIFIKACIJSKIH KONCERATA


05.05. “Mixofonija” – večer ostalih žanrova, gosti: lkok (Šibenik)
12.05. “Jeza Irokeza” – punk večer, gosti: Cirkus (Poreč)
19.05. “Rocky 12” – rock večer, gosti: Pištolj Na Gumene Metke (Sisak)
26.05. “Za Šaku Metala” – metal večer, gosti: Bad Blood (Čakovec)