Nova, suvremenija Diadora

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN
Diadoru su predstavili Ivo Donelli, Anamarija Kurilić i Smiljan Gluščević

Novi broj "Diadore" predstavljen je danas u Arheološkom muzeju Zadar. Časopis su predstavili su dr. sc. Ivo Donelli, dr. sc. Anamarija Kurilić i dr. sc. Smiljan Gluščević. U prisustvu velikog broja ljudi iz struke, studenata, ali i simpatizera arheologije, novi broj časopisa Arheološkog muzeja, kao i veliku proslavu predstavio je ravnatelj Gluščević:

- S ponosom moramo kazati kako poslije tri godine izlazimo u novom ruhu, s međunarodnom redakcijom i novim dizajnom. Sve što se događa ove godine je u znaku proslave 180 godina postojanja Arheološkog muzeja. U tom smislu će biti i sva ovogodišnja događanja, najavio je ravnatelj. "Diadora" postoji 52 godine, a jučer je predstavljen 25. broj. Od prošlog broja časopis je dobio dva tehnička urednika, Jakov Vučić i Ivan Čondić, a uvela se i korektura. Izlazak časopisa financijski je poduprlo Ministarstvo kulture i Grad Zadar.

- U najnovijem broju "Diadore" prevladavaju teme iz antike. Pred nama je deset radova, na 225 stranica, kazao je ravnatelj Gluščević predstavivši potom prva tri članka. Prvi, ujedno i najduži čalanak je predavanje Šime Batović iz 1975., koje je, kako je Gluščević istaknuo, i dandanas aktualno, budući da arheologija ne zastarijeva. Prof. Donelli i prof. Kurilić govorili su o ostalim člancima u časopisu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno