Suradnja, razmjena iskustava i turistička prezentacija

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Ivan Čupić, direktor LAG-a Laure ponijet će dragocjena iskustva iz prijateljskog talijanskog grada

Aktivnosti Grada Biograda u cilju uspostave što boljih međunarodnih odnosa, lakšeg nastupa na europskom tržištu, ali i promoviranja grada u turističke svrhe, nastavljaju se i dalje.

Tako je nakon Slovenije i Češke, delegacija Grada Biograda posjetila prijateljski talijanski grad Villamagno u pokrajini Abruzzo.

Biogradskoj delegaciji koju su činili Ivan Čupić, direktor LAG-a Laura, sa suradnicama Aldom Soviti-Borčilo i Lucijom Oštrić u posjetu talijanskoj Villamagni pridružila se i mađarska delegacija grada Felsonyeka, na čelu s njihovim gradonačelnikom Belom Baloghom.

Važno je naglasiti da su ova tri grada u veljači ove godine zajednički prijavila dva projekta iz programa "Europa za građane" što i jest cilj ovakvih susreta.

Tijekom boravka u i Italiji predstavnici Grada Biograda predstavili su grad prije pedesetak turoperatora iz pokrajine Abruzzo te predstavnicima lokalnih samouprava i poduzetnika iz regije. Grad Biograd prezentiran je kao poželjna turistička destinacija.

Tijekom trodnevnog posjeta održano je nekoliko radnih dogovora na kojima je naglašen partnerski odnos ova tri grada i to na više razina. Počevši od poslovne suradnje, u prvom redu one na projektima financiranim sredstvima EU te preko gospodarske i kulturne pa do turističke suradnje i razmjene.

Između ostalog, tijekom boravka dogovorena je i konkretna suradnja na projektu iz programa Europske unije "Mladi na djelu". Mlada biogradska delegacija pohvalno se izrazila o ovakvim susretima čiji je cilj poticanje suradnje i razmjena iskustava.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno