Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zrilić: Turizam nam drži “glavu iznad vode”

03.04.2012. 22:00
Zrilić: Turizam nam drži “glavu iznad vode”


Sa 1,2 milijuna gostiju i 8,5 milijuna noćenja uz rast od sedam posto TZ Zadarske županije kojoj je temeljna zadaća popularizirati desetinaciju i pomoći u dovođenju što većeg broja gostiju, svoj je posao odradila uspješno doprinoseći turističkom rezultatu koji je rijetka dobra vijest u poplavi krize
Turizam je u poplavi crnih vijesti rijetka dobra vijest. Radom ove TZ Zadarske županije vjerujem da smo doprinjeli tom dobrom rezultatu. Imamo potencijal i vjerujem da ćemo i ove i idućih godina nastaviti s dobrim rezultatima na čemu zahvaljujem svim dobrim ljudima koji su to odradili, kazao je među ostalim Stipe Zrilić u svojstvu predsjednika Skupštine Turističke zajednice Zadarske županije, zaključujući 5. Skupštinu.
Ona je u najvećoj mjeri bila posvećena izvješćima o prošlogodišnjem radu. Ive Dunatov, direktor TZ županije podnio je kratko izlaganje pored opsežnih dostavljenih dokumenata:
 – Temeljno je da smo u prošloj godini imali 1,2 milijuna gostiju i 8,5 milijuna noćenja uz rast od sedam posto. Naša je koncentracija bila na temeljnu zadaću dovesti što više gostiju na naše područje u čemu smo svi zajedno i uspjeli. Nastavljamo snaženje udjela ove turističke regije u turizmu Hrvatske. Vjerujemo u kontinutitet rada i razvoja ove djelatnosti. Provodili smo i niz akcija na boljoj pripremi i uređenju naših sredina ne tek u funkciji turizma kroz akciju Volim Hrvatsku. Pokrovitelji smo ili poticatelji ili pomagači niza manifestacija kojih je bilo preko 50, počevši od onih kojima smo sponzori tipa Festivala cvijeća ili Rafting regate na Zrmanji, pa do Zadra More a koji se protežu kroz cijelu sezonu. Vjerujem da smo dopirnjeli i da Zadar dobije priznanje kao prvak kulturnog turizma u Hrvatskoj, kazao je među ostalim Dunatov.
Diskutanti s Pašmana, Dugog otoka, pitali su za financijsko učešće TZ županije u manifestacijama na svom području. Naglasak Lenka Ugrinića i Kruna Bobića bio je na Škrapingu. Kristijan Kapović zatražio je da se u izvješćima naglasi i koliko je sredstava stiglo iz koje TZ, odnosno područja.


 TKO NE MISLI RADITI, NEKA SE ZAHVALI


– Kad se biraju ljudi u tijela TZ-a svi se guraju a potom se čekamo za kvorum ili kao prethodno vijeće odgađamo i sazivamo ponovo da bismo se skupili. Tko ne misli raditi, neka se skloni i pusti one koji misle, kazao je župan Stipe Zrilić na početku sjednice Skupštine TZ-a Zadarske županije, opisujući time probleme s kvorumom, kakve na žalost imaju u nizu sredina a ne tek ovdje.




VIŠE U TISKANOM IZDANJU ZADARSKOG LISTA