Miljenko Morić kandidat za načelnika Općine Stankovci

Slika korisnika admin
moric
Velimir BRKIĆ

Stranka hrvatskog zajedništva i Udruga Solidarnost za predstojeće lokalne izbore za načelnika Općine Stankovci kandidirat će Miljenka Morića, predsjednika stankovačke podružnice SHZ-a, obznanjeno je na konferenciji za medije jučer održanoj u prostorijama zadarske Udruge invalida rada.  

- Na kandidaturu smo se odlučili jer je veliki broj općinskih žitelja sasvim nezadovoljan radom načelnika Željka Baradića koji je zbog nezadovoljavajućih moralnih kvaliteta srozao ugled načelnika, rekao je Morić te nastavio:

- Iako prima mirovinu kao ratni vojni invalid, u iznosu od 8.100 kuna, Baradić prima i plaću-naknadu u iznosu od 8.400 kuna koju je prikazao u imovinskoj kartici, ukupno 16.500 kuna mjesečno, tvrdi načelnički kandidat.

Na prostoru Stankovaca ukupno je uloženo, kaže, 300 milijuna kuna, a zaposlenja nema. Općina broji 1.981 stanovnika.

- Jedna od posljedica takve vladavine je zastrašujuća, stotinjak nezaposlenih, a poslovna zona Stankovci proglašena je 2009. godine kao najuspješnija zona u RH-a. Otvorili su skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih, nevjerojatno, govori Morić.

Pritom je pozvao nadležne institucije da provjere i ispitaju realiziranu poslovnu zonu Stankovci te reviziju prostornih planova.

- Budućnost i prosperitet u kojima se vidi nada i svjetlo može ostvariti tim poštenih, vrijednih i radišnih općinskih žitelja koji predvodi Stranka hrvatskog zajedništva, naglasio je Morić.

Veliki zamah zapošljavanja vidi u otvaranju radnih mjesta u prehrambenoj industriji, odnosno u proizvodnji voća i povrća.

- Potrebno je izgraditi općinsku knjižnicu, školsku sportsku dvoranu, urediti prilazne putove do obradivih poljoprivrednih zemljišta te izgradnja doma za stare i nemoćne, jedni su od ciljeva iz predizbornog programa Miljenka Morića.

Na konferenciji za medije nazočio je i predsjednik SHZ-a Miljenko Marić, kandidat za gradonačelnika Zadra, Rosanda Mladenovski, predsjednica podružnice Sukošan, Danijela Matešić, predsjednica mjesnog ogranka Plovanija, dok su Udrugu Solidarnost predstavljali Čedo Alić i Matko Perica.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno