Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Treća koja “para gaće”

Autor: Drago Bajković

03.04.2013. 22:00
Treća koja “para gaće”

Foto: www.sportistra.hr



Momčad sa Stanova mora pobjeđivati kod kuće, a u subotu će pred njima biti težak zadatak zaustaviti Pamićevu vojsku


U 26. kolu Prve HNL Zadar u subotu na Stanovima dočekuje Istru 1961. Ne treba posebno naglašavati važnost te utakmice za Zadrane, gotovo bi se usudili reći da se radi o kvalifikacijskom dvoboju za ostanak u prvoligaškom društvu. Momčad sa Stanova mora pobjeđivati kod kuće, a u subotu će pred njima biti težak zadatak zaustaviti Pamićevu vojsku.
Zahuktali Puljani
Istra 1961 je u odličnoj formi, a o tome svjedoče i njihovi posljednji rezultati. U prošlom su kolu “do nogu” potukli Osijek u Gradskom vrtu, završilo je 4:0 za goste iz Pule. Prije toga su na svom travnjaku s liderom Dinamom odigrali 0:0, a kolo prije toga se slavodobitno prošetali Poljudom pobijedivši Hajduka 2:1. Već to su rezultati koji svakome, pa i Zadru mogu kazati puno o snazi prvoligaša iz Pule.
Tome možemo pridodati još jedan podatak, ovoga proljeća još nisu doživjeli niti jedan poraz. Startali su remijem (2:2) s Lokomotivom na stadionu Aldo Drosina, nastavili remijem bez golova u Gradskom vrtu (0:0), te novom podjelom bodova na svom travnjaku protiv Rijeke (1:1). S druge strane Zadar ovoga proljeća igra promjenjivo. Kod kuće je Milinova momčad nepobjediva, dok u gostima imamo više loših nego dobrih partija. Na Stanovima je Zadar ovoga proljeća pobijedio Lokomotivu, a remizirao s Hajdukom, dok je na gostovanjima uspio pobijediti samo Inter.
Dvaput po 1:1
Zadar i Istra 1961 ove su se sezone sastali dva puta i obje su utakmice završile identičnim rezultatom 1:1. Prvi dvoboj bio je na Stanovima još tamo 1. rujna prošle godine. Istra je preko Pamića došla u vodstvo već u 8. minuti, a Zadar je uspio izjednačiti u završnici utakmice, točnije u 90. minuti kada je Mršić natjerao vratara Istre Prskala da vadi loptu iz svoje mreže. Drugi međusobni ogled igran je 1. prosinca. I u toj utakmici Puljani su prvi došli u vodstvo, Bačelić-Grgić bio je strijelac već u prvoj minuti s bijele točke, međutim, Zadrani se nisu predavali i mladi Stipe Perica je izjednačio u 72. minuti, što je Zadranima donijelo vrijedan bod. Igrali su Zadrani i Istrijani još jednom ove sezone, i to prijateljsku utakmicu tijekom priprema u Novigradu. Tu su se Zadrani neslavno proveli, završilo je 5:0 za Puljane. Interesantno je da je u tom dvoboju rezultat nakon prvog poluvremena bio 0:0, da bi u nastavku kada su treneri ispremiješali sastave Istra zabila čak pet pogodaka.
Kako će završiti treći međusobni prvenstveni ogled ove sezone teško je za pretpostaviti. Zadranima je pobjeda nasušno potrebna, ali Puljani je sigurno neće tako lako prepustiti Zadru. Prvoligaš sa Stanova je trenutačno devetoplasirana momčad Prve HNL sa 24 boda na svom kontu, tek dva više od posljednjeplasiranog Zagreba. S druge strane Puljani bi eventualnim slavljem na Stanovima praktički riješili pitanje ostanka u prvoligaškom društvu. U ovome trenutku drže 7. mjesto sa 30 bodova i s tri boda bi ušli u sigurnu zonu. U svakom slučaju ovo je utakmica koja “para gaće”. Nadajmo se da će zadarske biti cijele u subotu navečer.


 PULSKI NAVIJAČI ROĐENDAN ĆE PROSLAVITI NA STANOVIMA




Na službenoj internetskoj stranici Kluba navijača Demoni iz Pule objavljeno je da će “prvi put u povijesti navijačka skupina Demoni proslaviti svoj rođendan na gostovanju”. U tekstu se pozivaju svi “zaljubljenici u zeleno-žuti dres, a poglavito oni najvatreniji da dođu u Zadar i tamo proslave 21. rođendan Demona”. S obzirom da su Puljani u posljednje vrijeme u formi i na terenu i na tribinama u subotu (16 sati) se očekuje dobro popunjena sjeverna tribina stadiona na Stanovima.