Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nikolini Baković još jedan mandat na čelu PP Telašćica

03.04.2017. 22:00
Nikolini Baković još jedan mandat na čelu PP Telašćica


Ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović imenovao je nedavno dosadašnju ravnateljicu Parka prirode Telašćica Nikolinu Baković na još jedan četverogodišnji mandat. Ona je na javnom natječaju za ovaj mandat imala jednog protukandidata.
Komentirajući dobivanje još jednog mandata na mjestu ravnateljice PP Telašćica Baković je kazala kako je logično, kada se radi o ovom izboru, da se može kandidirati još neka osoba koja zadovoljava uvjete natječaja.
– Ipak, nisam imala puno konkurencije, tako da mogu reći kako sam očekivala dobivanje novog mandata. Bila sam zadovoljna poslom obavljenim u zadnje četiri godine, pri čemu smo mi, zaposlenici Telašćice, jedan dio poslova i projekata počeli, ali ih do završetka mojeg prvog mandata nismo i uspjeli dovršiti, govori ravnateljica ove ustanove, dodajući kako su svi uzbuđeni oko mogućnosti da se prihvati dosad najvrijedniji projekt, onaj interpretacijsko-edukacijskog centra Grpašćak.
Telašćica je na svojim mrežnim stranicama navela kako je IEC Grpašćak osmišljen zbog toga što je uvala Mir preopterećena kao zona s najviše posjetitelja tijekom turističke sezone, ali i zbog toga što nedostaje turistička ponuda u parku, kao posljedica nedostatka adekvatne turističke posjetiteljske infrastrukture. Projekt se odnosi na rekonstrukciju, adaptaciju te prilagodbu postojeće vojne infrastrukture, koja je ustupljena JUPP Telašćica na korištenje 2006. godine.