Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šoša tek dobio novi mandat, a prijeti odustajanjem od sljedeće kandidature?

03.04.2017. 22:00
Šoša tek dobio novi mandat, a prijeti odustajanjem od sljedeće kandidature?


Kada se na godišnjoj izvještajnoj skupštini ninskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Pljusak”skupštinarima obratio i zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša apelirao je na predsjednika i zapovjednika DVD-a da se ne usude slati na požare maloljetnike, vatrogasce koji nemaju opremu i koji nisu položili vatrogasni ispit.
– U prva tri ovogodišnja mjeseca na prostoru Zadarske županije evidentirano je 900 požara, od čega njih 800 na otvorenom prostoru. Mislim da bi bilo učinkovitije kad biste ovdje u Ninu zaposlili dva stalna vatrogasca, a smanjili broj sezonaca, jer više mogu uraditi dva čovjeka kad bukne požar u prvih pet minuta nego kasnije kanader i sva vatrogasna vozila. Moramo birati ljude koji žele raditi, a ako se po pitanju vatrozaštite na ovim našim prostorima nešto ne promijeni nabolje, ja se više neću kandidirati za mjesto i dužnost koju sad obnašam. Vidite primjer kolege Dražena Slavice. Kažu – bit će oslobođen. Ali što to njemu znači kad je njegov život uništen? Ja ne želim doći u takvu situaciju. Zato s ovog mjesta pozivam sve koji su vezani uz vatrozaštitu u Zadarskoj županiji da se uozbiljimo i da se ponašamo u skladu sa zakonima RH, rekao je Šoša.
Šošino upozorenje da se više neće kandidirati na dužnost zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Zadar ako se ne bude nabolje promijenilo stanje vatrozaštite na zadarskom području, posebno je snažno odjeknulo na skupštini u Ninu. Treba međutim istaknuti da ova izjava dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je gradonačelnik Božidar Kalmeta donio odluku o Šošinom reizboru i novom četverogodišnjem mandatu, koji će mu tako trajati skoro do 65. godine života.