Dukić podržao koncesiju Gaženice

Slika korisnika valentinam
KOLEGIJ GRADONAČELNIKA
Odabrana je tvrtka s iznimnim referencama koja uspješno upravlja s više poznatih europskih luka. Došli smo do trenutka koji su otvorenih očiju sanjale generacije zadarskih gospodarstvenika, vizija je postaia stvarnost, ostvaruje se razvojna strategija Zadra, Zadarske županije i Republike Hrvatske. I onda se opet događa zadarska stvarnost, baš kao u slučaju izgradnje dvorane Višnjik i bazena u sklopu dvorane, Morskih orgulja..., rekao je Dukić
Zvonko KUCELIN
Gradonačelnik Branko Dukić

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić iskoristio je kolegij kako bi se osvrnuo na projekt luke Gaženica oko kojeg se, kako je kazao, podiže teško razumljiva i zaglušujuća galama. Istaknuo je kako je riječ o projektu koji je zamišljen prije više desetljeća kao novi iskorak zadarskog gospodarstva na međunarodno tržište.

- Luka koja je za vrijeme Vlade pokojnog premijera Račana uvrštena u nacionalne prometne projekte, suvremena pomorska infrastruktura koja čini sastavni dio cjelovite prometne strategije Hrvatske, čiju su izgradnju pratile Europska investicijska banka i Njemačka razvojna banka, konačno je dovršena, kazao je Dukić te doao kako je dovoljno samo spustiti se Kalmetinom u Zadar ili prošetati lukom čekajući na trajekt za neki od naših otoka, da bi bilo jasno kakav je to kapitalan projekt. Kako korak naprijed u realizaciji projekta Dukić je naveo provedbu međunarodnog javnog natječaja za koji je naglasio da su ga pripremili najreferentniji hrvatski stručnjaci uz kontrolu međunarodnih čimbenika uključenih u čitav projekt luke Gaženica, a na kojem je nedavno i odabran koncesionar.

- Odabrana je tvrtka s iznimnim referencama koja uspješno upravlja s više poznatih europskih luka. Došli smo do trenutka koji su otvorenih očiju sanjale generacije zadarskih gospodarstvenika, vizija je postaia stvarnost, ostvaruje se razvojna strategija Zadra, Zadarske županije i Republike Hrvatske. I onda se opet događa zadarska stvarnost, baš kao u slučaju izgradnje dvorane Višnjik i bazena u sklopu dvorane, Morskih orgulja, Muzeja antičkog stakla ili Kneževe palače. Počinju politički igrokazi i predstave gdje tek razaznajemo riječi „lopovi", „rasprodaja", „prijevara"... A sve to kako bi svako suvislo argumentirano iznošenje činjenica javnosti ostalo u magli, istaknuo je zadarski gradonačelnik ostavljajući otvoreno pitanje o motivima zbog kojih to netko radi.

Dodao je kako Gradska uprava na čijem je on čelu nema niti jedan razlog zbog kojega bi dovela u pitanje odluke koje su stručno i odgovorno donijele sve nadležne instance Lučke uprave Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno