Od danas u prodaji ulaznice za Balon

Slika korisnika valentinam
HNK Zadar
BALON, prema tekstu Mate Matišića u režiji Zorana Mužića koja je na programu u ponedjeljak, 9. travnja s početkom u 20 sati
Željko KARAVIDA
Prizor iz predstve Balon

Od danas kreće prodaja ulaznica za hit predstavu HNK Zadar, BALON prema tekstu Mate Matišića u režiji Zorana Mužića koja je na programu u ponedjeljak, 9. travnja s početkom u 20 sati.

Scenografiju potpisuje John Čolak, kostimografiju Najda Bauk, glazbu Mate Matišić.  Igraju: Alen Liverić, Davor Jureško, Žana Bumber i Petra Težak. Inspicijent na predstavi je Mimi  Zadarski.

Cijena ulaznice iznosi 50,00 kuna. Radno vrijeme blagajne: radnim danom ( 11-13h, 18-20h), subotom od 11 -13h. Sljedeći termin izvedbe je utorak, 24. travnja s početkom u 20 sati.

Mate Matišić svoj poliperspektivni dramski izričaj „Balon“ izrijekom imenuje kao  „ ...mali kazališni eksperiment, o smislu glume...dvije priče, u dva različita žanra...s istim glumcima... isti glumci igraju više uloga koje se brzo izmjenjuju zavisno o pripovjedačevoj perspektivi...“.

Time Matišić, zabavljajući nas, svojim spisateljskim talentom dovodi u pitanje samu svrhu kazališta, percepciju kazališnih žanrova kakve ih poznajemo i njihovu upitnu mogućnost djelovanja na suvremenog gledatelja. Usprkos skepsi u moć kazališta ili upravo zbog nje same, Matišić uspijeva pokrenuti glumačku igru, a oskudnim scenskim rekvizitarijem stvara bogatu i intenzivnu predstavljačku lepezu. Drama, komedija karaktera, komedija zabune, melodrama, pučko kazalište - žanrovi su koji se izmjenjuju u predstavi, istovremeno stvarajući koherentni kazališni događaj koji na kraju predstave stavlja gledatelja u sućutnu poziciju, kako za glavnu junakinju, tako i za kazalište samo. (Zoran Mužić, redatelj)

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno