Većina radova gotova do 15. lipnja, a nastavak slijedi najesen

Slika korisnika valentinam
Pročelnik Darko Kasap izvijestio
Pročelnik Kasap najavio je i početak radova na odvodnji koji bi trebao započeti krajem godine. Radi se o ukupno osam projekata ukupno vrijednih 409 milijuna kuna koji bi trebali prema planu završiti do polovice 2023. godine
Zvonko KUCELIN
Liburnska obala

Pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap najavio je na Kolegiju gradonačelnika kako će veći dio radova koji su u tijeku na više gradskih lokacija biti okončan u potpunosti ili većim dijelom do početka turističke sezone, odnosno 15. lipnja. Iznio je podatak kako se ove godine u komunalnu infrastrukturu i cestogradnju ulaže 60 milijuna kuna, te građane zamolio za strpljenje zbog gužvi koje su se nešto intenzivirale za uskrsnih blagdana.

- Najveći dio radova na Bulevaru bit će dovršen do 15. lipnja, a onda će se na preostalom dijelu radovi nastaviti na jesen kada kreće i rekonstrukcija Ulice Nikole Šubića Zrinskog. Tada su predviđeni i radovi na obnovi Ulice Marka Marulića, od raskrižja Jazina do rotora Ravnice, kazao je Kasap te dodao kako je od Hrvatskih cesta dobio informaciju kako će se na Poluotoku od polovine ovog mjeseca moći prometovati i dionicom Liburnske te Obale kralja Tomislava kod Pegle.

- Do 1. svibnja završit će se radovi na morskom dijelu kolnika u uvali Jazine, a ostatak Ulice kralja Tomislava bit će dovršen do 15. lipnja kada će biti dovršeni i radovi na raskrižju Ulice Benka Benkovića s Putem Nina.

Pročelnik Kasap najavio je i početak radova na odvodnji koji bi trebao započeti krajem godine. Radi se o ukupno osam projekata ukupno vrijednih 409 milijuna kuna koji bi trebali prema planu završiti do polovice 2023. godine.

- Projekt gradnje kanalizacije podijeljen je u tri faze: Novi Bokanjac i Bokanjac, grad Zadar te Kožino i Petrčane. Projekt je u fazi aplikacije za EU financiranje uz posredovanje Hrvatskih voda, najavio je Kasap nakon čega je gradonačelnik Branko Dukić pohvalio Koordinaciju za velike komunalne zahvate te je još jednom upozorio da će u gradu neminovno uslijediti gužve kada ti radovi započnu u ukupno 300 zadarskih ulica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)