Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HT PREMIJER LIGA S dozom B Vitamina lakše do vrha

04.04.2019. 12:13
HT PREMIJER LIGA S dozom B  Vitamina  lakše do  vrha


Gostovanje kod prvaka Hrvatske uvijek je veliki izazov, a tri  kola prije kraja osnovnog dijela HT Premijer lige i prilika za pozicioniranje pred najvažniji dio sezone, doigravanje domaćeg prvenstva. Za čudo  Zadar na megdan Cedeviti dolazi u statusu favorita, jer ih dočekuje tzv.  Cedevita B, a ne ona Cedevita A pod vodstvom Slavena Rimca koja ima  puno važnijeg posla u nedjelju kad ih očekuje majstorica protiv Budućnosti u polufinalu ABA lige. Stoga bi za Antu Nazora sve osim pobjede večeras predstavljalo neuspjeh, iako B vitamini pod trenerskom palicom Dražena Oreškovića itekako imaju aduta za pomrsiti im račune. K  tome ova utakmica i bodovno donosi mnogo jednima i drugima. Domaćin je serijom negativnih rezultata do pred prošlo kolo ugrozio čak i  poziciju 4, dok na Višnjiku i dalje sanjaju 'jedinicu' koja bi im u slučaju  večerašnjeg poraza vjerojatno bila nepovratno izgubljena. Cibona do  kraja ima puno lakši raspored i bolji međusobni omjer stoga Nazorova  družina nema pravo na poraz ukoliko se želi ući u doigravanje s najbolje  pozicije, a želja i potreba je do početka kvalifikacija s finalistom ABA 2 lige (27. travnja) podignuti formu.


Važna utakmica
– Kao i uvijek, plan je predstaviti se u što je moguće boljem svjetlu.  Utakmica nam je vrlo važna kao svojevrstan test jer je riječ o mladoj, poletnoj i potentnoj momčadi koja će nas nastojati uvući u svoj ritam i uz  veliku rotaciju nametnuti trčanje u leđa i nadmoć u skoku. Mlada su  momčad, i oni osciliraju, pa tijekom godine imaju razdoblja dobrih rezultata, pa onda određene krize. No, brzo se regeneriraju i baš će im  utakmica protiv nas biti vađenje za neke lošije rezultate koje su postigli u  zadnje vrijeme. Stoga moramo biti još autoritativniji, imati na sve odgovor i nastaviti podizati sportsku formu za najvažniji dio sezone, kvalifikacije za ostanak u ABA ligi – kazao je Nazor koji ne bježi od uloge favorita,  ali ta priča ima i svoju drugu stranu.


Povratak Žorića
– Ovo je druga momčad Cedevite. To su mladi momci koji igraju HT  Premijer ligu. Možemo očekivati određena pojačanja iz prve momčadi,  mada je to još uvijek enigma. No, oni sigurno nisu umorni i htjet će nametnuti svoj ritam. Zadar im je „crvena krpa“ da se prikažu u što je moguće boljem svjetlu. Sjetimo li se zadnje utakmice oni su nam na domaćem terenu, ovdje na Višnjiku, stvorili određene probleme. Dvoboj je  bio neizvjestan do samoga kraja i sigurno nas ne čeka lagan zadatak da  gore iskontroliramo susret – povukao je ručnu trener Zadra koji pod  ručnom mora držati friško oporavljenog Luku Žorića. Centar Zadra  vraća se večeras u rotaciju, ali će se oprezno dozirati njegove minute.
– Žorić apsolutno konkurira za sastav. Trenira, ali još uvijek malo osjeća probleme i ne smijemo ga puno opteretiti. Trebamo biti pažljivi i  dozirati opterećenje, ali nadam se da će participirati određene minute  jer će nam biti od velike pomoći. Osim Žorića  nitko drugi ne nedostaje, a  čak smo i priključili igrače iz omladinskog pogona te nas ima više na treninzima i odmah je vidljiva veća energija i pozitivna atmosfera – zaključio je Nazor.




Zadar protiv Škrljeva u Jazinama
Zbog rukometne utakmice Hrvatska – Srbija koja se održava 14. travnja u sklopu  kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine na Višnjiku,  Zadar će utakmicu  21. kola HT Premijer lige protiv Adrije Oil Škrljeva odigrati u Jazinama. Vijest je to  koja će oduševiti mnoge simpatizere kluba s Višnjika, jer će to zapravo biti prvi put  da Zadar igra službenu utakmicu u ulozi domaćina u legendarnom hramu košarke  nakon 2008. godine kad je odigrana posljednja utakmica protiv Splita u finalu PH.  Utakmica je na rasporedu u subotu 13. travnja, a satnica će biti naknadno objavljena.