Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ususret Uskrsu u Kapetanovoj kuli

04.04.2019. 13:49
Ususret Uskrsu u  Kapetanovoj kuli


Bilo je tu šarenih pisanica velikih i malih, pomalo neobičnog ručno izrađenog nakita, umjetničkih slika, prekrasnih unikatnih obiteljskih albumića, čestitiki… Sve je to zračilo jednim posebnim ugođajem topline, ususret uskrsnim blagadanima u inače,  "hladnom" i nažalost, pomalo zaboravljenom prostoru Kapetanove  kule na zadarskom Trgu pet bunara.
Naime, u organizaciji zadarskog ogranka Hrvatskog društva likovnih umjetnika u utorak navečer upriličena je prodajna izložba  likovnih djela i rukotvorina zadarskih autora.
– Ovo je u organizaciji HDLU-a i podsekcije Market koju smo lani  s onim poznatim buvljakom, osnovali. Potom smo na razini članstva odlučili da bismo uopće što više promovirali Kulu u koju  nažalost, nitko ne ulazi, počeli raditi ove male, pop-up izložbice, pa  smo imali tako izložbice u povodu Božića, Valentinova i sad Uskrsa,  Dana žena… Sve nešto u kratkom roku obilježavamo i onda smo  vidjeli da malo, pomalo – ljudi ipak, dolaze. Cilj nam je što više otvoriti vrata Kapetanove kule i namjeravamo upriličiti izložbe naših  članova koje bi trajale cijelo ljeto sve do listopada. Inače, sada na  ovoj, uskrsnoj izložbi je nas pet žena izložilo svoje radove uz našeg  kolegu Dragana Jelavića. Ali, njegova su djela gore, na katu. Željeli  smo nekako blagdanski malo "disati". No, moram dodati da neki  drugi naši članovi kojih je preko 70 još uvijek "spavaju zimski san",  rekla je poznata zadarska umjetnica Silvijana Dražović, jedna od  organizatorica izložbe.
Dodala je kako zadarske umjetnike čeka još puno obveza. Izložba  minijatura u cafe-galeriji "Đina" i velika izložba većine članova u  Ninu u baroknom salonu i to su sve pripreme za sezonu.
– Ima tu puno posla, pa možda i zbog toga još naši članovi "spavaju" odnosno vjerujem da se pripremaju i rade…Od ove izložbe  sada, pa nadalje i mislim da će se raditi svaki dan. Ljeti ćemo dakle,  imati samostalne izložbe naših članova u trajanju od po dva tjedna,  a probat ćemo i uz par štandova ubaciti i nešto malo razglednica i  unikatnih umjetničkih suvenira, rekla je Silvijana Dražović.