Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

ZAVOD ZA HITNU Krpina: Otklanjaju se problemi Saniteta

04.04.2019. 11:45
ZAVOD ZA HITNU Krpina:  Otklanjaju se  problemi  Saniteta


Nakon smjene predsjednika Upravnog vijeća županijskog  Zavoda za hitnu medicinu, dr. Slavka Marića, o situaciji u Zavodu očitovala se i voditeljica Odjela za sanitetski prijevoz, Jasna Krpina.
Kao što smo jučer objavili, Marić je smijenjen jer je spajanjem Hitne  pomoći i Saniteta Doma zdravlja došlo do reorganizacije, ali i problema  u kojima se predsjednik Upravnog vijeća nije adekvatno postavio i proces proveo kako treba, kazali su u njegovoj stranci, NHR-u. Stoga je došlo  do nezadovoljstva i među radnicima i u sindikatu, zbog čega su morali  poduzeti korake i smijeniti predsjednika Upravnog vijeća te imenovati  drugog kako bi nastavili reorganizaciju nove ustanove, ali i probleme  rješavali dogovorom sa sindikatima i radnicima.


U tijeku nabava vozila
No, s obzirom da NHR, koji kroz Upravno vijeće vodi ovu ustanovu,  daje sve od sebe da Zavod nastavi poslovati uspješno, Krpina je očito  uvidjela da su se stvari počele mijenjati i to na dobrobit djelatnika Saniteta, a onda i pacijenata. Naime, evo što je za naš list izjavila o najnovijem stanju na Odjelu saniteta:
– Aktualni problemi počeli su se rješavati i to ponajprije problemi tehničke prirode koji su najvećim dijelom i izazvali nezadovoljstvo djelatnika. Izvršen je popis uniformi za radnike Saniteta te je postupak nabave u  tijeku, što će zasigurno ostaviti pozitivan dojam rada firme i odnosa  Uprave prema Sanitetu. Također je u tijeku postupak nabave 11 novih  vozila, čime će se uvelike olakšati rad i organizacija Odjela za sanitetski  prijevoz, budući da je vozni park naslijeđen od Doma zdravlja u lošem  stanju, što predstavlja problem u organizaciji rada, kaže Krpina, navodeći što je sve još učinjeno:


Konstruktivna suradnja
– Pored navedenog, upravo su dorađene prostorije Saniteta, tako da su  sada odvojene muška i ženska garderoba te opremljeni novi uredi, a stari  renovirani. Svim navedenim aktivnostima uvjeti rada i boravka u Sanitetu su daleko prihvatljiviji te je izgledno kako će se ovakvim pristupom i  konstruktivnom suradnjom otkloniti problemi Saniteta, a same radnike  učiniti zadovoljnijima, zaključuje Krpina.
No, na kraju treba reći kako je u cijeloj priči najčudnija upravo činjenica da djelatnici Odjela za sanitetski prijevoz nisu ovoliko prosvjedovali  zbog situacije s uniformama i voznim parkom dok su bili pod županijskim Domom zdravlja i ravnateljicom Renatom Bek. Tek od pripojenja  Zavodu za hitnu medicinu traže da se godinama nagomilavani problemi  riješe odmah, ali i to da o koficijentima vozača odlučuje nadležno minstarstvo, a ne ravnatelj Zavoda ili Upravno vijeće.




Lukić: Žurno smo krenuli u saniranje  problema Zavoda
Predsjednik gradske organizacije NHR-a, Mate Lukić,  član čije stranke je predsjednik Upravnog vijeća  Zavodom za hitnu medicinu, napominje kako je iz svega dosad  vidljivo kako su njihovi predstavnici po žurnom postupku krenuli u saniranje problema u Zavodu za Hitni medicinu.
– Smjena na čelu Upravnog vijeća i imenovanje našega županijskog vijećnika za  novog predsjednika bitna su promjena. Voditeljica Odjela za sanitetski prijevoz, gospođa Jasna Krpina, koja je iznosila sve probleme u zadnjih godinu dana, sada uviđa  da se radi na njihovu rješavanju. U razgovoru s našim ravnateljem, dr. Predragom  Orlovićem, kojeg su krasile samo pohvale za njegov rad, saznao sam da je u Zavodu  inspekcija na kojoj Sindikat javno inzistira već neko vrijeme. Ovo je jedna od uspješnijih ustanova te je javnosti dobro poznato njeno poslovanje. Dr. Orlović ima punu podršku za nastavak svojega posla jednako uspješno kao i dosad, a svakodnevne  prozivke i inspekcije pritom mu zasigurno nisu olakotna okolnost. Moram naglasati i  debelo to podcrtati, da su djelatnici Saniteta vrijedni i marljivi djelatnici koji rade jako težak i zahtjevan posao, kaže Lukić.