Brižić: Pripremamo svu dokumentaciju za gradnju elitnog naselja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
NEMA ZASTOJA - Epidemija nije zaustavila realizaciju jednog od najvećih turističkih projekata u županiji
Općina je raspisala nabavu za projektnu dokementaciju za pristupnu cestu do Prtljuga s obzirom da je to dio na koji se obvezala Općina, te sada čekamo ponude. Što se tiče investitora, s obzirom na situaciju s virusom, nismo se vidjeli od potpisivanja ugovora, ali oni rade na dokumentaciji sukladno Detaljnom planu uređenja, kaže načelnik
Uvala Prtljug u Lukoranu kojoj će nastati velebni turistički projekt

Unatoč epidemiji korona virusa, jedan od najvećih turističkih projekata u našoj županiji, gradnja elitnog naselja u uvali Prtljug u Lukoranu, nastavlja se. Važna je to vijest za sve otočane koji će u ovom velebnom naselju, kojega će graditi slovačka tvrtka Sitno Holding Real Estate, dobiti posao i tako moći ostati na otoku.
Naime, načelnik općine Preko, Jure Brižć, jučer nam je potvrdio kako se na projektu marljivo radi te da zastoja nema upravo stoga što je u tijeku priprema dokumentacije, a taj se posao može obavljati putem Interneta:
- Općina je raspisala nabavu za projektnu dokementaciju za pristupnu cestu do Prtljuga s obzirom da je to dio na koji se obveza odnosi na Općinu, te sada čekamo ponude. Što se tiče investitora, s obzirom na situaciju s virusom, nismo se vidjeli od potpisivanja ugovora, ali oni rade na dokumentaciji sukladno Detaljnom planu uređenja, nakon čega nam sljedi razgovor sa Ministarstvom državne imovine za ostatak zemljišta kako bi se krenulo u prodaju u tog dijela - napominje načelnik Brižić.
Kao što je poznato, riječ je o terenu površine 77.085 metara četvornih unutar ugostiteljsko-turističke zone ‘’Mačjak – Šumljak’’ na kojemu će se graditi ekskluzivne vile, hoteli, marina i drugi ugostiteljski sadržaju. Ponude za ovaj velebni projeket otvorene su 31. siječnja ove godine na sjednici Povjerenstva za provedbu javnog natječaja za prodaju nekretnina, o čemu nam je načelnik kazao:

34,88 eura po metru četvornom

- Nakon otvaranja ponude Povjerenstvo je ustvrdilo da je ponuda valjana i da sadrži sve podatke i traženu dokumentaciju propisanu Natječajem. Ponuditelj je trgovačko društvo Sitno Holding Real Estate iz Slovačke, a ponuđeni ukupni iznos kupoprodajne cijene je 19.496.730 kuna ili oko 34,88 eura po metru četvornom, dok je početna kupoprodajna cijena određena Natječajem iznosila 33,38 eura po kvadratu. Sastavljen je Zapisnik o otvaranju ponuda te je utvrđeno da je trgovačko društvo Sitno Holding Real Estate iz Slovačke najpovoljniji ponuditelj za kupnju nekretnine, kaže Brižić.
Naime, ovaj projekt jasno precizira što bi u naselju trebalo biti sagrađeno, zbog čega je Općina dosad poduzela i niz radnji na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, prije svega onih sa Hrvatskim šumama. To se, kako je napomenuo načelnik, povlačilo godinama, ali je prošle godine na njihovu inicijativu došlo do izmjena i dopuna Zakona o hrvatskim šumama:

Zapošljavanje otočana

- A upravo tu nam je Zakon dao mogućnost da se možemo nagoditi i s državom, Ministarstvom poljoprivrede i Hrvatskim šumama. Projekt će se raditi na ukupnoj površini od 386.000 kvadrata, a obuhvaća gradnju četrdesetak urbanih vila, marinu i popratne sadržaje poput restorana i ostalog. Cijenu od 33,38 eura po četvorom metru odredio je sudski vještak, a ja osobno smatram da ona nije visoka, s obzirom na kvadraturu i ono što se tamo može izgraditi. Ukupna bi cijena bila oko 30 milijuna eura, a cijeli projekt bi vrijedio između 120 i 150 milijuna eura. Projektom su planirane urbane vile i hotel s 500 kreveta. Zadnjih smo godina svjedoci da na našem otoku ima sve više vila s bazenima, što podiže kvalitetu smještaja, kao i ukupnu turističku ponudu otoka. Trenutačno na otoku imamo preko stotinu vila s bazenom i po meni je to dobar trend, s obzirom da apartmani nisu osobito poželjni - zaključuje načelnik čija je općina tako pokrenula jedan od najvećih projekata turističkog razvoja otoka Ugljana.
Ovo je, naime izuzetna šansa za zapošljavanje stotine otočana koji će u ekskluzivnom naselju u Lukoranu dobiti priliku za novi posao, time i za ostanak na otoku, što je i najveći prioritet za razvoj otoka. Stoga nije čudno da je Općina deset godina radila na ovom projektu, nastojeći investitoru stvoriti sve uvjete za podizanje luksuznog naselja kakvog ovaj otok i zaslužuje.


»Projekt će se raditi na ukupnoj površini od 386.000 kvadrata, a obuhvaća gradnju četrdesetak urbanih vila, marinu i popratne sadržaje poput restorana i ostalog
Jure Brižić

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)