Izvanrednu autobusnu liniju moći će koristiti svi koji rade u Zadru, a dolaze s otoka

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Čeka se odobrenje posebne vožnje Gaženica - kolodvor
Po odluci Stožera, Liburnija je spremna realizirati ovu izvanrednu liniju, ali ćemo prije stavljanja linije u pogon izregulirati potrebne mjere i to u dogovoru s ravnateljem OB Zadar, načelnikom Općine Preko i s nekim iz stručnog tima epidemiologa, kako bi se zaštitili i putnici i vozači, istaknuo je Šimunov
Arif SITNICA
Posebnu vožnju većinom bi koristili oni koji rade u Općoj bolnici Zadar

Iako je sve iskomunicirano i dogovoreno sa Stožerom civilne zaštite Zadarske županije i s Liburnijom, još se čeka konačna odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite o uvođenju izvanredne autobusne linije Luka Gaženica - Autobusni kolodvor, kaže Jure Brižić, načelnik Općine Preko.
- Zahtjev za izvanrednu autobusnu liniju koju će moći koristiti svi koji rade u Zadru, a dolaze s otoka, predali smo kao Stožer civilne zaštite Općine Preko, Županijskom stožeru prije dva tjedna, i prema saznanjima koja imamo, ta će linija biti odobrena od Nacionalnog stožera civilne zaštite te se odluka još čeka, potvrdio je Brižić.
Prema riječima načelnika, trenutno su u fazi prikupljanja osobnih podataka budućih korisnika prijevoza, u kojima će se uz imena, prezimena i OIB, evidentirati i vrijeme odlaska i dolaska s posla, kako bi se mogao posložiti raspored vožnje.
- Za sada pravimo evidenciju onih ljudi koji bi koristili javni prijevoz, a to su većinom oni koji rade u Općoj bolnici Zadar, rekao je Brižić, te je objasnio kako će ovu izvanrednu liniju uz one koji rade u gradu, moći koristiti i oni koji rade na otoku, potvrdio je načelnik Brižić.
Što se tiče djelatnika Psihijatrijske bolnice Ugljan, koji već imaju posložen sistem prijevoza i koji funkcionira 24 sata, prema riječima načelnika, i za njih se planira organizirati prijevoz od Preka do Ugljana koji je za sada ukinut.
- Osoblje Psihijatrijske bolnice se snalazi sa svojim vozilima, ali u planu je organizirati barem dvije linije prema bolnici Ugljan, rekao je Brižić, te je objasnio kako bi se organizirale dvije linije i to jedna ujutro kada bi se djelatnici vozili na posao i jedna linija koja bi bila za povratak.
Direktor Liburnije, Edvin Šimunov, ovom je prilikom je potvrdio kako su vozači Liburnije spremni za ovu izvanrednu liniju, te da su autobusi dezinficirani i da se samo čeka nalog Stožera CZ Zadarske županije po kojem će oni odmah djelovati.
- Po odluci Stožera, Liburnija je spremna realizirati ovu izvanrednu liniju, ali ćemo prije stavljanja linije u pogon izregulirati potrebne mjere i to u dogovoru s ravnateljem OB Zadar, načelnikom Općine Preko i s nekim iz stručnog tima epidemiologa, kako bi se zaštitili i putnici i vozači, potvrdio je Šimunov.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno