Umirovljenici se druže u dnevnim boravcima, ali na propisanoj udaljenosti

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Vrijeme izolacije u Domu na Sfingi
Nažalost, nemamo toliko djelatnika da bi se moglo sa svakim korisnikom pojedinčo raditi, niti je tako nešto moguće organizirati, ali mogu reći da se štićenici Doma vrlo racionalno ponašaju i u skladu s ovom situacijom organiziraju svoje vrijeme tako što gledaju televiziju, čitaju, telefoniraju, a ima i onih koji se druže u dnevnim boravcima na udaljenosti koja je propisana, kazao je Marko Buljat
Arif SITNICA
Umirovljenici se prilagodili situaciji, nitko ne izlazi vani

Iako zbog novonastale situacije oko aktualnog koronavirusa i pridržavanja naloženih mjera u Domu za starije i nemoćne na Sfingi nema programa s kojima bi se animirali štićenici, prema riječima ravnatelja Marka Buljata, korisnici Doma ipak kvalitetno provode vrijeme kroz druženja, ali na propisanoj udaljenosti.
- Nažalost, nemamo toliko djelatnika da bi se moglo sa svakim korisnikom pojedinčo raditi, niti je tako nešto moguće organizirati, ali mogu reći da se štićenici Doma vrlo racionalno ponašaju i u skladu s ovom situacijom organiziraju svoje vrijeme tako što gledaju televiziju, čitaju, telefoniraju, a ima i onih koji se druže u dnevnim boravcima na udaljenosti koja je propisana, kazao je Buljat.
Ravnatelj Doma ističe kako je zadovoljan reakcijom štićenika, koji su s obzirom na starosnu dob vrlo razumni u ponašanju, ali ističe i da je svjestan kako je svakome, pa tako i korisnicima Doma, teško prihvatiti ovu situaciju u kojoj su zakinuti u nekim stvarima i navikama koje su im bile svakodnevica.
- Prije su štićenici mogli izlaziti svaki dan i kupiti hranu i druge potrepštine, a to im je sada uskraćeno i znatno otežano, objasnio je Buljat te je dodao kako su se kao uprava u tom smislu morali reorganizirati i prilagoditi novonastalim uvjetima. Od korisnika koji su imali neke potrebe, tako su sada zatražili da naprave popis tih potrepština i predaju ga jednoj od socijalnih radnica.
- Nakon toga se ide u nabavku tih stvari, koje potom jedan dan odleže u prostoru za izolaciju, te ih se sutradan dijeli korisnicima, koji naravno, tu robu koju su naručili i plate, objasnio je Buljat.
Po pitanju maski i dezinficijensa, Dom nema nikakvih problema, jer ima svega u dovoljnim količinama, a po potrebi se rade nove narudžbe kako se ne bi oskudijevalo.
- Najviše je prisutan strah od neizvjesnosti, jer se ne zna do kada bi ovakva situacija mogla potrajati, kazao je Buljat.


»Ide se u nabavku stvari, koje potom jedan dan odleže u prostoru za izolaciju, te ih se sutradan dijeli korisnicima, koji naravno, tu robu koju su naručili i plate«
Marko BULJAT

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno