Bogat program (pred)sezone velikih očekivanja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Privlaka raste kao turistička destinacija
Travanj se otvorio s tradicionalnom Šparogijadom na Loznici u organizaciji udruge Šijavoga. Nakon zajedničkog branja šparoga, svi su mogli uživati u pripremljenim delicijama. U četvrtak 7. travnja organiziramo »Uskrsni doručak našeg mista«, rekla je Iva Zorić-Sarađen
Toni PERINIĆ
U kampanju se krenulo s novim sloganom »Privlaka - privlačno privlačna«

Pred nama je turistička sezona od koje svi imaju velika očekivanja. Turistički djelatnici priželjkuju uspjeh iz 2019. godine i trude se gostima ponuditi raznovrstan sadržaj. U Turističkoj zajednici Općine Privlaka pripreme za sezonu su u punom jeku, a ni u predsezoni neće nedostajati kulturno-zabavnih događanja.

Život je pokret

- Travanj se otvorio s tradicionalnom Šparogijadom na Loznici u organizaciji udruge Šijavoga. Nakon zajedničkog branja šparoga, svi su mogli uživati u pripremljenim delicijama. Samo nekoliko dana kasnije, u četvrtak 7. travnja, na rtu Artić organiziramo drugi po redu »Uskrsni doručak našeg mista«. Na uskrsnom stolu naći će se tradicionalna blagdanska jela - kuhana jaja, pogača, šunka i slično. U sklopu te manifestacije održat će se izbor za najbolju uskrsnu kolubu - pogaču, govori nam Iva Zorić-Sarađen, direktorica privlačkog TZ-a i dodaje kako će u sklopu te manifestacije biti održane razne radionice i igre za djecu, a predstavu će izvesti Udruga odgajatelja »Maraška« Zadar. Također, za travanj je još predviđena akcija »1000 koraka kroz 1000 ulica« koja će se održati 9. travnja od 16 sati.
- U povodu Svjetskog dana zdravlja u sklopu Županijskih dana održava se akcija »1000 koraka kroz 1000 ulica« u organizaciji Saveza sportske rekreacije »Sport za sve« zadarske županije i DŠR »Relax«. Akcija se provodi i ove godine, drugi put u Privlaci, a suorganizatori su Općina Privlaka, Turistička zajednica Općine Privlaka, Dom zdravlja i Osnovna škola Privlaka. Cilj akcije je potaknuti svijest o kretanju, jer kretanje je zdravlje. Okupljanje je u dvorištu škole gdje će biti organizirano mjerenje šećera i tlaka, zatim se kreće u šetnju našom šetnicom od Loznice do Kolišta. Pozivamo sve da se odazovu na ovu akciju, jer život je pokret, naglašava Zorić-Sarađen.

Logo, slogan, brošura, biciklističke karte

Privlaka iz godine u godinu raste kao turistička destinacija, broj smještajnih jedinica se povećava, a prema riječima direktorice TZ-a, očekuje se bolja sezona od prošlogodišnje.
- U našoj općini ima ukupno 1731 smještajna jedinica, odnosno 5906 ležaja. Imamo deset privatnih kampova, od kojih je najveći kamp »Dalmacija«, koji broji 333 smještajne jedinice, a imamo informaciju da su rezervacije u kampu dosta dobre. Što se tiče ostalih smještajnih jedinica, tražene su i kuće za odmor, kojih trenutno imamo 86, a svake godine ih je sve više. Hotelski smještaj bazira se na jednom hotelu, a to je hotel »Laguna«, koji broji 25 smještajnih jedinica. Očekujemo sezonu bolju nego prošle godine, jer vjerujemo da su ljudi željni putovanja, a same rezervacije to već i govore, dodaje Zorić-Sarađen i naglašava kako svakodnevno aktivno rade na oglašavanju na stranom tržištu te na pripremanju nove brošure.
- U kampanju smo krenuli s novim redizajniranim logom, ali i sloganom »Privlaka - privlačno privlačna«. Tijekom travnja planiramo izdati novu informativnu turističku brošuru. S obzirom da gosti sve više traže aktivni odmor u prirodi, u tijeku smo realizacije projekta izrade novih biciklističkih karti, ali i karti za pješačke staze u suradnji s ostalim turističkim zajednicama Nin rivijere. Karta biciklističke staze već postoji, ali imamo za cilj izraditi još detaljniju za cijelo ovo područje, otkriva Zorić-Sarađen, direktorica Turističke zajednice Općine Privlaka.
Za nadolazeću sezonu u tijeku su pripreme brojnih glazbenih, kulturnih i zabavnih događanja, a za sad su poznati datumi održavanja nekoliko značajnih manifestacija. Privlaka Run održat će se 11. lipnja, Noć privlačkih ribara i sabunjara te koncert klape Intrade 15. srpnja, Privlačka noć 4. kolovoza i Plivački maraton - 6. kolo Zadarske open water lige 24. srpnja.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno