Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dokaz kvalitete obrazovanja

Autor: Anamarija Bilan

03.05.2010. 22:00
Dokaz kvalitete obrazovanja


Ovaj uspjeh našeg učenika dokaz je da Pomorska škola u Zadru nastavlja tradiciju kvalitetne izobrazbe pomorskog kadra, a čiji su učenici dodatno motivirani postojanjem najuspješnije brodarske tvrtke u Hrvatskoj Tankerske plovidbe Zadar, zaključio je Bilan
Tomislav Kraljev, učenik trećeg razreda Pomorske škole Zadar, osvojio je drugo mjesto na natjecanju učenika srednjih pomorskih škola Hrvatske.
– Protekli je vikend u Malom Lošinju održano natjecanje učenika srednjih pomorskih škola Hrvatske, smjer tehničar za brodostrojarstvo. Učenici su se natjecali u teoretskom znanju iz mehanike, termodinamike, elemenata strojeva, pomoćnih brodskih strojeva, brodskih motora, osnova brodogradnje i elektrotehnike. U praktičnom dijelu natjecanja na računalnom simulatoru izvodile su se vježbe paralelnog i serijskog spajanja pumpi te vježba potpaljivanja brodskog kotla. Treći dio natjecanja odvijao se u radionici gdje je trebalo izmjeriti istrošenje košuljice mikrometrom te zavariti jedan kutni spoj, rekao je Jere Bilan, autor kataloga pitanja za natjecanje koji je pratio Tomislava na natjecanje. Uz njega je još bio i Tomislavov mentor Leonard Šango.
Kazali su da je predloženo da se natjecanje sljedeće godine održi na školskom brodu Kraljica mora, na kojem će se održavati redovna nastava tijekom školske godine, a koji je proteklih nekoliko dana bio vezan u Zadru.
– Ovaj uspjeh našeg učenika dokaz je da Pomorska škola u Zadru nastavlja tradiciju kvalitetne izobrazbe pomorskog kadra, a čiji su učenici dodatno motivirani postojanjem najuspješnije brodarske tvrtke u Hrvatskoj Tankerske plovidbe Zadar, zaključio je Bilan.