Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Uskoro proširenje vrtića

Autor: Alenka Festini

03.05.2010. 22:00
Uskoro proširenje vrtića


Dječji vrtić ima za sada 3.000 metara četvornih otvorenog prostora te 800 metara četvornih zatvorenog. Vrtić polazi 92 djece što je gotovo isti broj kao prethodnih godina. Međutim, već godinama pokazala se potreba za upis sve više djece u jasličnu odgojnu skupinu, kazala Grubišić
Mali polaznici i odgojiteljice dječjeg vrtića Paški mališani proslavili su 30 rođendan vrtića. Naime, sadašnji prostor dječjeg vrtića otvoren je prvog svibnja 1980. godine. Sada u njega ide 92 djece koja su smještena u četiri odgojne skupine. Sa djecom radi osam odgojiteljica, kuharica, čistačica što čini 16 zaposlenih.
Djeca su sa svojim tetama za trideseti rođendan vrtića pripremila veliku tortu te organizirala niz zabavnih i sportskih igara u dvorištu vrtića. Gosti su im bili dječji zbor “Vijolice” koje su otpjevale i otplesale nekoliko veselih dječjih pjesmica.
Kako nam je potvrdila ravnateljica vrtića Dušanka Grubišić, napravljena je sva dokumentacija za nadogradnju 420 metara četvornih novog prostora koji će biti namijenjen za dvije jaslične skupine.
– Dječji vrtić ima za sada 3.000 metara četvornih otvorenog prostora te 800 metara četvornih zatvorenog. Vrtić polazi 92 djece što je gotovo isti broj kao prethodnih godina. Međutim, već godinama pokazala se potreba za upis sve više djece u jasličnu odgojnu skupinu, a to su djeca starosne dobi od jedne do tri godine. To se dogodilo jer je sve više zaposlenih mladih roditelja i zaposlenih baka, pa tako malu djecu nema tko čuvati. S godinama su standardi pružanja usluga u vrtiću pooštreni, stoga se moramo prilagođavati novim propisima, rekla je Grubišić, te navela kako je procedura oko dobivanja svih suglasnosti za proširenje vrtića pri kraju, a radovi bi trebali započeti uskoro.