Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Državno natjecanje strojara u Tehničkoj školi

03.05.2011. 22:00
Državno natjecanje strojara u Tehničkoj školi


Među natjecateljima su i učenici zadarske Tehničke škole i to Josip Smiljanić, koji se natječe u disciplini CNC-glodanje, Toni Stojsavljević i Filip Vidaković, u disciplini CNC tokarenje, Marko Malvoni u disciplini dizajniranje pomoću računala-Auto Cad i Filip Dujić u disciplini dizajniranje pomoću računala-CATIA


Državno natjecanje srednjoškolskih učenika u strojarskim zanimanjima otvoreno je jučer u zadarskoj Tehničkoj školi, a održava se i danas. Riječ je o natjecanju u disciplinama CNC tehnike-glodanje, CNC tehnike-tokarenje, dizajniranje računalom-Auto Cad i dizajniranje računalom-CATIA, na kojemu sudjeluje ukupno 30 učenika iz 14 škola iz cijele Hrvatske. Među natjecateljima su i učenici zadarske Tehničke škole i to Josip Smiljanić, koji se natječe u disciplini CNC-glodanje, Toni Stojsavljević i Filip Vidaković, u disciplini CNC tokarenje, Marko Malvoni u disciplini dizajniranje pomoću računala-Auto Cad i Filip Dujić u disciplini dizajniranje pomoću računala-CATIA. Među ostalim natjecateljskim školama su Srednja škola Krapina, STŠ Fausta Vrančića Zagreb, Strojarska tehnička škola Osijek, Tehnička škola Karlovac, Tehnička škola Slavonski Brod, Tehnička škola za strojarstvo i brodogradnju Rijeka, Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku Split, Tehnička škola Virovitica, Srednja strukovna škola Braće Radić Đakovo, Srednja škola Metković, Strojarska i prometna škola Varaždin, tehnička škola Čakovec i Tehnička škola Šibenik.
Na jučerašnjem otvorenju nazočili su predstavnici škole domaćina, Zadarske županije, Agencije za strukovno obrazovanje, Prosudbenog povjerenstva te svi učenici natjecatelji i njihovi mentori. Okupljenima se najprije obratio Ivan Dušević, ravnatelj Tehničke škole Zadar, pozdravivši nazočne te učenicima i njihovim mentorima uputivši samo čestitke i pohvale.
– Posebno pozdravljam vas učenike, jer vi ste glavni subjekt na ovom natjecanju za koje ste uložili jako puno truda i rada. Svi vi koji nakon ovog natjecanja ne budete proglašeni pobjednicima nemojte biti razočarani. Jasno mi je da ste ovdje svi došli s nadom, ali znajte da ćete u ova dva dana u Zadru steći nova prijateljstva i vrijedna iskustva, kazao je Dušević, zaželjevši učenicima puno sreće te ugodan boravak u zadarskoj Tehničkoj školi i gradu Zadru, koji će po završetku radnog dijela natjecanja obići i upoznati njegove znamenitosti.
Ravnatelj je potom pozdravio i Ivana Šutala, ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanja, Damira Zvonara, tajnika Agencije za strukovno obrazovanje, Marinu Viduku, iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije te sve članove Prosudbenog povjerenstva. Izrazivši posebno zadovoljstvo zbog sudjelovanja na jučerašnjem otvorenju okupljenima se uime Zadarske županije obratila i Marina Viduka.
– Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti vas mentore jer vi ste uspjeli prepoznati ove mlade talente i usmjeriti ih na pravi put. Čestitam i vama, učenici, jer ste prepoznali da je znanje najvrjedniji kapital i zato i dalje stvarajte znanje, jer samo tako stvarate svoju budućnost, ali i budućnost cijelog društva, poručila je Viduka, čestitavši učenicima na dosadašnjem uspjehu, kao onima koji će i na ovom natjecanju polučiti dobre rezultate.
Prije početka natjecanja nazočnima se obratio i Ivan Šutalo, koji je potom natjecanje proglasio i službeno otvorenim.
– Hvala domaćinima koji su danas otvorili svoja vrata svim ovim učenicima i njihovim mentorima. Pozdravljam nazočne predstavnike Zadarske županije koji oduvijek podržavaju ovakve projekte ulažući tako u budućnost. Siguran sam da ste upravo vi ta budućnost, jer vi ste najbolji u državi i zato vam svima želim čestitati već sad na dosadašanjem uspjehu i plasmanu na ovo natjecanje. Jer, znamo svi da je prvo mjesto samo odraz trenutka, ne vaše spremnosti, a mi znamo da ste svi vi spremni za prvo mjesto, istaknuo je Šutalo, zamolivši učenike da, kako se jučer obilježavao Dan grada Vukovara, ovo natjecanje posvete upravo gradu heroju.
Nakon otvorenja učenici su pristupili teoretskom dijelu natjecanja, dok se danas održava onaj praktični dio, a službenih rezultat cijelog natjecanja uslijedit će također danas.