Rekordan posjet Ukrajinaca Biogradu

Slika korisnika admin
Ilirija se predstavila gostima iz Ukrajine

Veleposlanik Republike Ukrajine u Republici Hrvatskoj NJ.E. Oleksandr Levchenko zajedno s Nikolom Malićem, počasnim konzulom Republike Ukrajine u Hrvatskoj, tijekom svog službenog posjeta Zadarskoj županiji posjetio je i Iliriju, jednu od vodećih turističkih tvrtki Zadarske županije i njene turističke kapacitete u Biogradu na Moru.

Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirije d.d., u čijoj su pratnji visoki gosti obišli sve hotele, kamp „Park Soline" i marinu Kornati, upoznao ih je s poviješću tvrtke, njenim značajem za hrvatski turizam, turizam Zadarske županije i grada Biograda na Moru.

Posebno je istaknuo da će ove godine u Zadarskoj županiji boraviti znatno više gostiju iz Ukrajine, velikim dijelom zahvaljujući Iliriji. Ovogodišnju turističku sezonu obilježit će, već se sada može reći, rekordan booking gostiju iz Ukrajine koji će boraviti u Ilirijinim hotelima i u posezoni, odnosno do prve polovine listopada.

Predstavnici Ilirije su u ožujku, od 22. do 25. ožujka, na poziv Zadarske županije i zajedno s njihovim izaslanstvom posjetili Republiku Ukrajinu i glavni grad Kijev o čemu smo izvijestili u našem listu, te su tom prigodom sudjelovali i na vodećem sajmu putovanja i turizma u Ukrajini - The Ukraine Travel & Tourism Exhibition (UITT). Kao jedina turistička tvrtka iz Zadarske županije, koja je pored hotelskog smještaja nudila i smještaj u kampingu i nautici, uspostavila je kontakte s brojnim ukrajinskim turističkim agencijama i turoperatorima.

Gosti su upoznati s daljnim mogućnostima proširenja suradnje, posebice u nautičkom sektoru i to kroz marinu Kornati.

D. M.

 

-- Okvir

Dinamičan nastavak predsezone

Ovaj tjedan u Iliriji se obilježava i jedna od većih međunarodnih regata na Jadranu - 11. po redu Kornati Cup 2011. Na 11. po redu Kornati Cupu 2011., koji se održava od 30. travnja do 4. svibnja 2011. godine, sudjelovat će više 105 posada s oko 650 sudionika iz 13 zemalja, a jedan od domaćina bit će i Ilirijina marina Kornati.

U drugoj polovici svibnja u razdoblju od 21. do 25. svibnja u marini Kornati održat će se BMW Business Cup 2011. - međunarodna regata koja predstavlja ideal u kombinaciju sporta, odmora i natjecateljskog karaktera čiji timovi su sastavljeni od jedriličara amatera te profesionalnih jedriličara i skipera. Regata će se održati u Pašmanskom kanalu, a za sada je prijavljeno više od 50 posada.

Kraj mjesec svibnja u Iliriji i Biogradu na Moru zasigurno će obilježiti 20. dani Harley-Davidsona i H.G.O. Rally, koji se prvi put organiziraju u Hrvatskoj. Sudionici će boraviti u Ilirijinim hotelima i kampu "Park Soline".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno