Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Boks ponovno na velikoj sceni u Zadru

03.05.2012. 22:00
Boks ponovno na velikoj sceni u Zadru


Glavna zvijezda spektakla u Arsenalu bit će 30-godišnji Zadranin Ivan Jukić koji će u glavnom meču večeri boksati za titulu WBA interkontinentalnog prvaka protiv 39-godišnjeg Francuza Mamdou Thiama


Arsenal će 12. svinja biti domaćin boksačkog spektakla kakav u Zadru nije bio od 2005. godine kad je u Jazinama Stjepan Božić obranio svjetsku WBF titulu u supersrednjoj kategoriji protiv Argentinca Julia Vasqueza. Glavna zvijezda tog spektakla u Arsenalu bit će 30-godišnji Zadranin Ivan Jukić koji će u glavnom meču večeri boksati za titulu WBA interkontinentalnog prvaka protiv 39-godišnjeg Francuza Mamdou Thiama koji je svojedobno boksao za WBA titulu protiv Felixa Trinidada. Osim te, tu večer će se doznati vlasnici još dviju titula, one za prvaka Hrvatske u kojoj će nastupiti Mirza Barjaktarević protiv još nepoznatog protivnika te borba za europsku prvakinju u kojoj će naša Ivana Habazin ukrstiti rukavice s Evom Halasi, 27-godišnjom Srpkinjom mađarskih korijena.
Za tu priliku održana je konferencija za medije u Fitness centru Omnia na kojoj su svoje dojmove izrazili sami sudionici tog spektakla: Ivan Jukić, Stjepan Božić, Ivana Habazin i Jakov Gospić.
– Jukićev meč sigurno ima najveću težinu. On se bori za titulu koja je u rangu europske, tj. ona koja prethodi napadu na svjetski naslov – kazao je trener Ivana Jukića, Vlado Božić. A Jukićev optimizam pred borbu je više nego izražen te je potkrijepljen njegovom odličnom spremom i sparingovanjem kontra svjetskog prvaka Stjepana Božića. Ivanu će ovo biti 15. profesionalna borba, a zasad ima 14 pobjeda iz 14 mečeva.
– Osjećam se jako dobro. Pripremao sam se za ovaj meč kao nikad dosad. Nadam se da će posjećenost u Arsenalu biti velika, a jedino što mogu jest obećati da ću dati sve od sebe i da ću se potruditi osvojiti naslov. Protivnik je najopasniji boksač s kojim sam se dosad susretao. Jako je dobar, pravi udarač, što potvrđuje njegovih 46 nokauta iz 49 borbi što nema nitko u ovoj kategoriji. Volim što ide naprijed, ne libi se ući u borbu što je garancija pravog meča. Vidim svoju šansu u činjenici da sam mlađi, brži i odlično fizički pripremljen. Nemam tremu već pozitivni naboj i jedva čekam da borba počne – kazao je Jukić.
Malo oprezniji je bio njegov sparing-partner Stjepan Božić koji će tu večer također biti u ringu sa zasad još nepoznatim protivnikom.
– Ivan još dosad nije imao priliku boksati 12 rundi i sudeći po pripremama i sparinzima on je sposoban izdržati taj fizički napor. S druge strane ringa će mu stajati iskusan i agresivan boksač protiv kojeg će trebati pored dobre fizičke spreme i taktičke zrelosti. Vjerujem da će uspjeti u svojem naumu da se domogne naslova u svom Zadru – kazao je Stjepan Božić.
Uz Jukićevu borbu najzanimljiviji meč će biti onaj između pripadnica “nježnijeg” spola. Ivana Habuzin će pokušati do eurospke titule doći preko iskusne Srpkinje Eve Halasi.
– Borba za europsku titulu je trenutačni vrhunac moje dvogodišnje boksačke karijere. Spremna sam, sve je kvalitetno napravljeno i na osnovu toga imam pravo pomišljati na pobjedu. Protivnica je jako dobra, iskusnija od mene, borila se u kickboxingu i tajlandskom boksu te ima čak 15 mečeva iza sebe. No, pored toga vjerujem u svoje mogućnosti i želja mi je pobjedom prokrčiti put do borbe za svjetsku titulu.


Karta 80 kuna, prijenos na HTV-u




Početak boksačkog spektakla u Arsenalu je u 18 sati. U prodaji je 2000 karata po cijeni od 80 kn, a one se mogu kupiti u Arsenalu i Fitness centru Omnia. Ukupno će se održati 10 profesionalnih borbi, a dva centralna meča, Ivane Habuzin i Ivana Jukića, će biti direktno prenošeni na HTV 2.


Raspored borbi


Laka velter Mario Ivankić – Adam Kovacs, teška Ergun Mersin – Andreas Kapp, srednje teška Milorad Žižić – Thomas Hengstberger, teška Ivica Perković – protivnik nepoznat, teška Jakov Gospić – protivnik nepoznat, super teška Stjepan Božić – protivnik nepoznat, srednje teška Gogi Knežević – protivnik nepoznat, laka srednje teška Ivana Habazin – Eva Halasi, poluteška Mirzet Barjaktarević – protivnik nepoznat, poluteška Ivan Jukić – Mamadou Thiam.