Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Štićenici Doma popodne proveli u uređenju okoliša

03.05.2012. 22:00
Štićenici Doma popodne  proveli u uređenju okoliša


U akciji uređenja okoliša i dvorišta Doma, su sudjelovali zaposlenici i korisnici Doma u suradnji s Osnovnom školom Šime Budinića, lokalnom zajednicom i volonterima


Jučer je u Domu za odgoj djece i mladeži održana četvrta akcija “Kopaj s nama”. Svrha ove akcije je uređenje okoliša i dvorišta Doma, a u njoj su sudjelovali zaposlenici i korisnici doma u suradnji s Osnovnom školom Šime Budinića, lokalnom zajednicom i volonterima.
– Akcijom motiviramo i angažiramo djecu da razvijaju pozitivan odnos prema radu te šire socijalne kontakte s djecom i mladima iz drugih škola i susjedstva. Želja nam je oplemeniti prostor u kojem žive i borave naši korisnici čime bi doprinijeli i njihovoj uspješnijoj socijalizaciji. Ove godine akciju proširujemo te ćemo osim sadnje, čišćenja i uređivanja okoliša dvorišta Doma, graditi i roštilj, naglasila je ravnateljica Tatjana Vukman.
 Vukman je zahvalila i brojnim donatorima koji su prepoznali vrijednost njihove akcije izdvojivši posebno Baumax iz kojeg su stigli potrebni materijali za rad.
– Pridružili su nam se i Lignum, Tehnomerkur i Bloketara Matešić, a Poljoprivredna škola “Stanko Ožanić”, Nasadi d.o.o. i Gardenia omogućili su nam sadnice za oplemenjivanje vrta. Pizzerija Šime, Pizzara, Gušti i Giardin te pekara Vošta, Marex-gel i Maraska donirali su nam hranu i pića za sve sudionike akcije, a Čistoća Zadar i Gradski odjel za komunalne djelatnosti omogućio nam je obnovu koševa za smeće u krugu dvorišta Doma, odnosno kontejner za krupni otpad, dodala je Vukman naglasivši da je osim samog uređenja vrta, važna i poruka koja se odašilje djeci da je važno živjeti od svog rada.
 U prilog toj činjenici Vukman je izdvojila jednog bivšeg korisnika Doma, Vojislava Radosavljevića, magistra agronomije koji je nedavno imao promociju te se pridružio akciji kroz jedan mali grupni rad s djecom kako bi im otvorio neke nove poglede na život, pokazao im svojim primjerom čemu trebaju stremiti.
– On je jedno čudo, primjer za sve ostale, zaključila je Vukman.