Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Žrtva ne traži odštetu i ne želi da njegov napadač ide u zatvor!

03.05.2012. 22:00
Žrtva ne traži odštetu i ne želi da njegov napadač ide u zatvor!


Zbog pokušaja ubojstva susjeda Marinka Pilipovića (52) optužen je danas 78-godišnji Jovo Trbulin. To se dogodilo 18. travnja 2007. godine u selu Begluci, kraj Donjeg Srba. Posljednja je rasprava održana početkom ožujka prije dvije godine, a optuženi se brani sa slobode


Nakon posljednje rasprave od koje je prošlo više od dvije godine, suđenje 78-godišnjem Jovi Trbulinu opet je odgođeno jer je Sudsko vijeće kojim u ovom slučaju predsjeda Boris Babić, odlučilo provesti rekonstrukciju na mjestu događaja u selu Begluci, pokraj Donjeg Srba.
Naime, Trbulin se brani sa slobode, a sudi mu se zbog pokušaja ubojstva susjeda Marinka Pilipovića (52) 18. travnja 2007. godine. Optuženi se i jučer izjasnio kako se ne osjeća krivim, a prema navodima optužnice on je tada zbog narušenih međususjedskih odnosa koji su trajali više godina, zbog međe i zemljišne parcele koja ih dijeli, nakon kraće svađe iz dvorišta svoje kuće zaprijetio svom susjedu Marinku i njegovom sinu Nenadu. Prijetio im je: “Zašto mi provaljuješ u štalu i kuću?! Majku ti tvoju, ubit ću te, zaklat ću te, dođi gore gade jedan, ubit ću te…!”
Otišao je potom po pušku M-48 pa prema Marinku Pilipoviću, koji se tada još uvijek nalazio u svom dvorištu, s udaljenosti od oko 16,17 metara ispalio dva hica.
Srećom, nije ga pogodio jer se Pilipović bacio na zemlju. Nakon toga Trbulin je pobjegao i sakrio se.
Jučer je opet svjedočio Marinko Pilipović koji je naglasio kako je njegov susjed Jovo “težak čovjek”, ali da on ne želi da Jovo ide u zatvor te da su danas u korektnim odnosima. Kad se sretnu pogledaju se, ali se ne pozdravljaju, no više se ne obraćaju jedan drugome, niti se svađaju. Dodao je i kako ne želi tražiti odštetu.
Ponovio je u čemu je stvar.
– Moj priključak za vodu ide preko njegove zemlje i on mi je zatvorio vodu tako da nisam mogao ništa raditi. Taj je priključak napravljen još kasnih 70-ih godina. Počeo mi je prijetiti, a ja sam mu odgovorio. Vidio sam ga s puškom pa sam počeo bježati. Nisam čuo repetiranje, samo neko zujanje. Odnosi su nam loši zbog međe, odnosno zemlje. Platio sam i geometra da utvrdi stvarno stanje, međutim on to ne priznaje. Cijelo vrijeme tvrdi da je još metar parcele njegovo. On je mene prijavljivao policiji i zbog susjedove kuće koju sam čuvao i održavao i za to imam punomoć, a optužio me i da sam tri puta provaljivao u njegovu kuću i štalu – posvjedočio je i jučer Pilipović.
Iz socijalne anamneze optuženog Trbulina čulo se kako ga “život nije mazio”. Rođen je kao sin jedinac, a već kao beba od šest mjeseci ostao je bez majke. Uspio je završiti četiri razreda osnovne škole, a za život je zarađivao kao vozač teretnjaka svugdje po svijetu. Danas je udovac i umirovljenik s vrlo malom mirovinom. Ima dvoje djece koji žive u Srbiji.
On je jučer trebao ispričati svoju stranu priče, međutim kako je Sudsko vijeće odlučilo provesti rekonstrukciju, rasprava je odgođena.