Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pusić ne misli da se “istrčala” s Pelješkim mostom

Autor: Hina (H)

03.05.2013. 22:00
Pusić ne misli da se “istrčala” s Pelješkim mostom

Foto: Darko JELINEK



Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova te predsjednica HNS-a Vesna Pusić boravila je jučer u Zadru gdje su na središnjem Narodnom trgu predstavljeni HNS-ovi kandidati za načelnike, gradonačelnike i župana Zadarske županije.
Od HNS-vaca koji su se kandidirali za izvršne funkcije na predstojećim lokalnim izborima predstavljeni su: kandidat za župana Zadarske županije Vladimir Čačić, te njegovi zamjenici Vesna Sabolić i Josip Mikelić. Danijel Katičin HNS-ov je kandidat za načelnika općine Tkon Danijel Katičin, Stojan Viduk za načelnika općine Novigrad, a Joško Jukić kandidat je za načelnika općine Sveti Filip Jakov.
“Puno skupih konzultanata i stručnjaka za odnose s javnošću smišljalo je jedan skupi oblik kampanje kojega je koristio i američki predsjednik Obama, a to je svojevrsna rekonstrukcija sastanka građana na Gradskom trgu. Mi nismo trebali puno skupih stručnjaka i konzultanata, mi smo se naprosto našli na trgu” poručila je Vesna Pusić.
Istaknula je kako je ponosna na HNS-ove kandidate, koji, ustvrdila je, dobro poznaju svoje sredine i žele u njima nešto napraviti.
Prva potpredsjednica Vlade izjavila je kako ne dijeli mišljenje premijera Zorana Milanovića da je trebala pričekati sa svojom izjavom vezanom uz Pelješki most, te istaknula kako stoji pri stavu da je o tome javnost trebalo odmah izvijestiti.
“Moje je mišljenje da je o tome trebalo obavijestiti javnost odmah. Nije stvar u tome da smo mi završili posao, stvar je u tome da kad smo dobili pozitivan signal da tek tad trebamo početi jako puno raditi da bi se taj projekt realizirao. Ali, znak je pozitivan i u ovim uvjetima mislim da nam je dobro došao svaki pozitivan znak”, poručila je.
Dodala je kako ne treba podleći čestoj pojavi da čovjek kaže da ne može ništa učiniti ili da na već na prvi znak kaže “evo sve je riješeno, stvar je gotova”.
“Treba raditi, treba jako puno raditi na ovom projektu, ali prvi signal je pozitivan i za nas i za građane Hrvatske i cijelu regiju. No, do realizacije projekta ima mnogo i treba početi raditi odmah”, naglasila je Pusić.
Novinari su ju u Zadru pitali i kako tumači procjenu Europske komisije u stagnaciji hrvatskog BDP-a i u slijedećoj godini, na što je odgovorila kako je to zabrinjavajuća prognoza te da je na Vladi da učini sve što je moguće da se ta prognoza ne obistini već da se obistini rast.
“Šanse imamo, mogućnosti imamo, treba ih iskoristiti i treba početi odmah”, istaknula je Vesna Pusić.