Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Važna pobjeda Zadra u Vinkovcima

Autor: A. Grgić

03.05.2013. 22:00
Važna pobjeda Zadra u Vinkovcima

Foto: PIXSELL



Zadrani su u najavi ovog susreta obećali kako će igrati otvoreno i pokušati doći do pozitivnog rezultata. Kako su naumili tako su i počeli, otvoreno bez kalkulacia odličnom pas igrom bili su opasni po vratara Matkovića. Takav pristup isplatio im se već u osmoj minuti kada je brzom akcijom po lijevoj strani iskosa Muić došao u šesnaesterac i pokušao šutirati prema Matkoviću, ali je to učinio malo nespretno, ali je akciju odlično pratio Ivančić i pored nemoćnog vratara Matkovića pospremio za vodstvo svoje momčadi. Hladan tuš na stadionu Cibalije u otvaranju utakmice.
 I nakon gola Zadrani nastavljaju odličnom i preciznom pas igrom stvarajući tako višak igrača čas na jednoj čas na drugoj strani igrališta. Promašaj utakmice načinio je Heister koji je sam izbio ispred Matkovića i umjesto pogotka proslavio je Matkovića traljavo šutirajući.
Sredinom poluvremena Cibalia uspostavlja ravnotežu i sve više ugrožava vratara Gluića. Dobra akcija Vinkovčana u 23. minuti. Bartolović je u odličnoj poziciji, ali  šutirao u vratara Zadra. Dvije minute kasnije odlična akcija igrača Cibalije, loptu je prema gostujućem golu povukao Mazalović, odlično upošljava Filipovića, koji potom krasnom povratnom loptom pronalazi Vitaića, koji, pak, s nekih 20-tak metara precizno pogađa suprotni dio gola Zadrana.
Pokušaj Vitaća iz slobodnog udarca nije donio ploda, ali je zato u 30. minuti Zadar došao u vodstvo. Agresivnošću na loptu i igrača Muić iskorištava nepažnju Župarića i presjeca loptu te s nekih 15-tak metara iskosa pogađa suprotne rašlje gola nemoćnog vratara Matkovića.
Tek što su gledatelji sjeli na svoja mjesta početkom drugog poluvremena gosti su povećaali vodstvo. Po desnoj strani odlično je povukao Mršić, a ond još bolje pronašao na petercu Banovića koji opet odlično šutitra i pogađa za 1:3.
Pritisak Cibalije donosi ploda u 79. minuti, Miloš pronalazi Filipovića na korner liniji, a ovaj glavom vraća u peterac Gluićevog gola gdje Vitaić mirno posprema za drugi pogodak Cibalije.
U posljednjih deset minuta nabrojali smo osam prilika igrača Cibalije, ali lopte Puljića, Filipovića tri puta Vitaića tri puta i Zubka odlaze pored gola ili iznad njega.