DUZS donirao škabrnjski DVD vatrogasnom opremom

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadran Perinić i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković osobno su donijeli i donirali vrijednu vatrogasnu opremu Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Škabrnje, u nazočnosti predsjednika i zapovjednika Vatrogasne zajednice Zadarske županije, Kaže Kolanovića i Željka Šoše, predsjednika i dopredsjednika DVD Škabrnja Mile Pavičića Brace i Zorana Gurlice, zapovjednika i dozapovjednika, Ante i Stipe Pavičića, te načelnika i donačelnice Nediljka Bubnjara i Kristine Erlić.

- Temeljem programa Vlade RH kroz posebne mjere zaštite od požara Državna uprava za zaštitu i spašavanje ima obvezu pomagati DVD-ima na području RH, rekao je Perinić ističući kako je kao Zadranin i vatrogasac posebno ponosan na vatrogasce zadarskog kraja koji zaista daju veliku pomoć svojim građanima.

Iako ne rješava sve probleme i manjak opreme svaka ovakva donacija škabrnjskim vatrogascima je značajna. Riječ je o naprtnjačama, vatrogasnim cijevima, kombinezonima i čizmama za šumske požare, zaštitnim naočalima i majicama, opremi koju koriste svakodnevno.

- Vatrogasne opreme nikad dosta. Uz pomoć Vlade RH, DUZS-a i županijske Vatrogasne zajednice svakako nam je najptrebnije šumsko vozilo, nužno za kvalitetno sprječavanje širenja i gašenja požara. Višenamjenski vatrogasni dom ćemo graditi na škabrnjskoj Vlačini uz pomoć EU fondova namijenjenih naseljima do 5.000 stanovnika, odnosno mjerom 7.4.1. namijenjenom za građenje vatrogasnog doma i spremišta, društvenog doma, igrališta, sportske građevine i drugo u iznosu do jednog milijuna eura po projektu. Sva dokumentacija će biti spremna do kraja godine, najavio je načelnik Škabrnje Nediljko Bubnjar.

DVD Škabrnja ima tridesetak obučenih vatrogasaca, nema profesionalaca već svakog ljeta pet ili šest sezonaca.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno