Imamo potencijal da ponovo budemo kakvi smo bili

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN

Protiv Alkara u Sinju nikada nije lako igrati. Koliko god je protivnik  realno jači, uvijek postoji opasnost da će domaći košarkaši, nošeni fanatičnom podrškom, smoći energije, entuzijazma i snage da se odupru pa i  da naprave iznenađenje. I dugo su Sinjani se odupirali. Iako su Zadrani  došli do desetak razlike vrlo rano, igrači trenera Ante Nazora, nikako nisu  uspjeli pronaći način da slome žilavog protivnika. Do četvrte četvrtine.

- Kada smo spojili pet minuta kvalitetne obrane i trčanja prema naprijed, uspjeli smo prelomiti utakmicu rekao je Nazor, koji je istaknuo kako  su njegovi igrači i prije imali priliku doći do osjetnije prednosti.

- Mi smo dobro otvorili utakmicu. Imali smo desetak razlike i kontrolu. No, pad koncentracije u fazi napada i obrane doveo nas je u egal, a  onda nije lako igrati u Sinju.

Pobjeda u Sinju, druga uzastopna, svakako je poboljšala atmosferu  u momčadi, ali i stanje na tablici, koje definitivno prije dva kola nije  bilo idealno. Nakon što je Zagreb poražen od Cibone, a Kvarner u Sinju i nakon što je Kvarner kod kuće slavio protiv Zagreba, Zadrani su  se gotovo izjednačili s Riječanima i Zagrebom u borbi za treću poziciju.

- Psihološki smo se digli i pokazali smo da imamo još rezerve. Nije jednostavno sada igrati i pripremati se, jer radi problema s ozljedama i  odlascima igrača, sada moramo sve graditi ispočetka. No, imamo potencijal da se vratimo na razinu igre kako smo već imali u ovoj sezoni. Zaista  su nam trebale ove pobjede. Djelovale su dobro na nas i nadam se da su i  igrači shvatili da imamo još mnogo rezerve.

A sada kreće vrhunac sezone. Iako su Zadrani opterećeni nizom  problema i imaju roster kojemu itekako nedostaju Juraj Segarić i Marko Ramljak, pobjede protiv Šibenika i Alkara ipak spadaju u one  očekivane. Na ruku su Nazorovoj momčadi išli i drugi rezultati, ali  prave stvari treba tek uraditi. Zadar će prvo dočekati Cedevitu, nakon  čega će gostovati kod Zagreba, a šlag na torti je domaća utakmica s Cibonom. Nakon tri iduća kola mnogo stvari će biti jasnije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno