Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

I djeca iz vrtića pune police Socijalne samoposluge

03.05.2017. 22:00
I djeca iz vrtića pune police Socijalne samoposluge


Korizmeno-uskršnja akcija udruge Put Zadar, usmjerena prema potrebitima i bolesnima, pristigla je jučer i do zadarske Socijalne samoposluge. Mališani vrtića Sunce jučer ujutro dostavili su higijenske potrepštine u samoposlugu, no to je samo dio doprinosa ove akcije koja je napravljena u suradnji sa vrtićima sa zadarskog područja, ali i školama.
Naime, Udruga Put Zadar posjećivala je sa svojom predstavom Anđeo čuvar posljednjih tjedana zadarske dječje vrtiće. Tom prilikom donacijama se moglo pripomoći onima kojima je to najpotrebnije, pojasnila je Igris Smrkinić.
– Djeca su s odgojiteljicama prikupljala donacije kako bi pomogli bolesnicima i onima u potrebi. Dio je otišao za Socijalnu samoposlugu Caritasa Zadarske nadbiskupije u Sv. Frani, dok je dio donacija vrtića Radost otišao za kupovinu linearnog akceleratora za Odjel onkologije Opće bolnice Zadar. Dijelom su kupljeni i lijekovi za individualna liječenja onkoloških bolesnika, a pomoć je usmjerena i prema zajednici Cenacolo te Centru za rehabilitaciju Sv. Jakov, kazala je Smrkinić, ističući važnost djela milosrđa jednih prema drugima.
– Primamo upravo onda kada dajemo, kaže Franjo Asiški, pa neka nas u životu vodi put ljubavi, zaključila je predsjednica udruge Put Zadar.
Osim vrtića Sunce i Radost sudjelovali su i dječji vrtići Čuperak, Grdelin, Pakoštane, More, Bambi, Zvjezdica, Zemunik, Šuškalica, Maslačak, Potočnica, Golubica, te osnovne škole Krune Krstića i Bartula Kašića.