Lovinac privlači sve više rekreativaca

Slika korisnika admin
Autor: 

U zaleđu Zadarske županije, tik preko granice, prošlog vikenda održala se zanimljiva biciklistička smotra kojoj je domaćin bila Općina Lovinac s tamošnjom turističkom agencijom LiTo. Trodnevni Sveti Rok bike tour zamišljen je kao vožnja biciklista amatera i cikloturista u prirodnom okruženju nezaboravnih krajolika Općine Lovinac, koja ima 250 kilometara uređenih i označenih biciklističkih staza. Pozivu organizatora u svakom od tri dana odazvalo se po sedamdesetak biciklista, koji su ovdje uglavnom bili prvi put.

- Rekreativci su, naravno, bili zadivljeni prizorima koje su vidjeli, a osim najpoznatijih velebitskih prizora upoznali su i naše izletište Cvitušu, lokalne mlinove, izvore, OPG-ove, kao i gastronomiju ovog kraja. Vjerujem da ćemo ove rekreativce, ali i njihove prijatelje kojima će pričati o doživljenom, svakako vidjeti i sljedećih godina, rekao nam je Siniša Radulović, direktor LiTa

Svojim slikovitim panoramama i prirodnim ljepotama, ističu u Lovincu, ovaj kraj postaje idealno mjesto za ljubitelje vožnje biciklom (vlastitim ili unajmljenim u rent-a-bike agenciji LiTo) kroz prirodu, a označene staze nude izbor itinerera gdje svatko može pronaći ponešto za sebe.

Loše vrijeme prvog dana zamijenila su dva idealna u nedjelju i ponedjeljak, pa je dosta izletnika nakon biciklijada kratilo vrijeme na stazama i travnjacima Lovinca i Sv. Roka.

Uz samu biciklijadu održana su i popratna događanja, pa je tako u Domu kulture u Lovincu upriličena promocija mobilne aplikacije biciklističkih staza Općine Lovinac, na izletištu Cvituša moglo se besplatno spuštati na ziplinu u voziti kočijom, a sve to je praćeno ličkim zakuskama, degustacijama i promocijom ličke rakije itd.

- S obzirom da se radi o prvom izdanju utrke, prezadovoljni smo odazivom. Naša općina puno očekuje od turizma i zato smo puno aktivnosti usmjerili na obogaćivanje ponude, otvaranje smještajnih kapaciteta, ali i novih biciklističkih i pješačkih ruta. Neki iznajmljivači već sada imaju popunjene kapacitete kroz cijelu godinu i nimalo ne zaostaju za iznajmljivačima uz more. Netaknuta priroda i bogata izvorna gastronomska ponuda zalog su bolje budućnosti ovog kraja, ističe načelnik Općine Lovinac Hrvoje Račić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno